Audiju pol pred 24 časa Le Mana

Izvor: B92, 21.Jun.2013, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audiju pol pred "24 časa Le Mana"

Posada Audija sa brojem dva osvojila je pol poziciju pred 81. izdanje trke "24 časa Le Mana", koja se vozi predstojećeg vikenda.

Pol poziciju nemačkom timu doneo je Loik Duval, koji je legendarnu stazu dugu 13.629 metara prešao za 3:22.349 minuta u modelu R28 e-tron quattro, koji deli sa Alanom Meknišom i Tomom Kristensenom, rekorderom po broju pobeda na jednoj od najprestižnijih trka na svetu.

Audi je, inače, u potpunosti dominirao kvalifikacijama koje su obeležili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i loši vremenski uslovi, kao i brojni prekidi zbog velikog broja incidenata. Na kraju je Duval za skoro jednu i po sekundu nadmašio branioce titule Andrea Loterera, Benoaa Trelijea i Marsela Feslera u Audiju sa brojem jedan. Dominaciju Audija kompletirali Mark Hene, Oliver Džarvis i Lukaš di Grasi.

Bolji od ostalih, a značajno lošiji od Audija, bili su vozači Tojote, koji su uspeli da ostvare četvrto i peto vreme. Na četvrtom mestu naći će se posada sa brojem osam, koju čine Stefan Sarazan, Entoni Dejvidson i Sebastijan Buemi, ispred timskih kolega Aleksandera Vurca, Nikolasa Lapijera i Kazukija Nakađime.

Od 2000. godine, Audi nije slavio samo dva puta, 2003. i 2009. godine, kada su pobedu odneli Bentli, odnosno Pežo. Posada sa brojem jedan slavila je na legendarnoj trci u poslednje dve godine, a sada će juriti drugu uzastopnu pobedu u modelu R18 e-tron quattro.

81. izdanje trke “24 časa Le Mana” startuje u nedelju u 15 časova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.