Atraktivni pasovi Rakitića za slavlje Barse, Realovo dete pisalo istoriju poput Ronalda

Izvor: Blic, 28.Feb.2015, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atraktivni pasovi Rakitića za slavlje Barse, Realovo dete pisalo istoriju poput Ronalda

Fudbaleri Barselone pobedili su Granadu na gostovanju sa 3:1 u okviru 25. kola Primere, dok je Rajo Valjekano savladao Levante sa 4:2 zahvaljujući čudesnom Albertu Buenu.

Barsa je igrala u ritmu Ivana Rakitića, koji je "načeo" domaćine posle nespretne reakcije odbrane, a na početku drugog dela igre vrhunski je uposlio Suareza za rutinsku realizaciju.

Mala nada vraćena je Granadi pogotkom Rika iz penala, no ugasio je hrvatski reprezentativac.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Ponovo je na sličan način, lob pasom dodao Suarezu, koji je nesebično asistirao Lionelu Mesiju za konačnih 3:1. Barsa se tako iskupila za poraz od Malage u prošlom kolu sa 1:0.

Ipak, subotu je u španskom prvenstvu obeležio neverovatni Alberto Bueno, 26-godišnji napadač, po potrebni i ofanzivni vezista Rajo Valjekana, strelac sva četiri gola u trijumfu nad Levanteom sa 4:2.

Momak ponikao u madridskom Realu, odigrao je čak i tri meča za prvi tim kraljevića, imao je čudesan odgovor na vođstvo gostiju, pošto je za 15 minuta, od 23. do 38. četiri puta zatresao mrežu.

Ujedno, postigao je savršen het-trik, jer je postizao golove i glavom, i levom i desnom nogom, što poslednji put u španskoj šampionatu uspeo Kristijano Ronaldo u janueru 2013. protiv Hetafea.

Ipak, Bueno se nije tu zaustavio, već je postao i prvi igrač Valjekana koji je postigao četiri gola na jednoj utakmici Primere. Do kraja je samo Uče uspeo da ublaži poraz Levantea, ali nikako da pokvari fantastično veče prve zvezde.

Primera, 25. kolo:

Petak:

Espanjol - Kordoba 1:0 (1:0)

(Gonzalez 43)

Subota:

Granada - Barselona 1:3 (0:1)

(Riko 53 - Rakitić 25, Suarez 48, Mesi 70)

Rajo Valjekano - Levante 4:2 (4:1)

(Bueno 23,32,33,38 - Kasadesus 13, Uče 85)

20.00 Almerija - Deportivo la Korunja

22.00 Malaga - Hetafe

Nedelja:

12.00 Valensija - Real Sosijedad

17.00 Eibar - Atletik Bilbao

19.00 Sevilja - Atletiko Madrid

21.00 Real - Viljareal

Ponedeljak:

20.45 Selta - Elče

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.