Atletski savez finansira nove šampione

Izvor: Press, 08.Maj.2015, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletski savez finansira nove šampione

U Skupštini grada danas je upriličena konferencija za medije povodom potpisivanja ugovora o finansiranju trenera i klubova u organitaciji Atletskog saveza Beograda.
Finansiranje trenera nije novina, ali finansiranje klubova od strane saveza, koji godinama sprovodi, jedinstven je primer u srpskom sportu.
Predsednik Atletskog saveza Beograda Jovan Šurbatović svečano je potpisao ugovore sa predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << najuspešnijih beogradskih atletskih klubova.
-Ovaj događaj je od izuzetne važnosti za ljude koji proizvode , treniraju i obučavaju na stotine mladih atletičara i atletičarki. Srpska atletika se u poslednje vreme zahvaljujući ljudima na regionalnom I nacionalnom nivou vratila na veliku svetsku scenu. Zato je savez dužan da obezbedi najuspešnijim klubovima i trenerima značajna sredstva za dalje funkcionisanje- izjavio je Šurbatović.
Po rečima prisutnih, i pored velike težnje i angažmana da se obezbede sponzorska ulaganja, na žalost atletika se u velikoj meri oslanja na budžetska sredstva.
-Atletika je specijalan sport, bazični sport, jedan od najvažnijih. Srpska atletika je ponovo počela da rađa velike asove, možda i više nego ranije. Medalje i rezultati naših atletičara su možda najbolja potvrda da ovaj sistem rada koji smo ustanovili pre 7. godina daje rezultate- naglasio je Jovan Šurbatović.
Ugovori su potpisani sa AK Crvena Zvezda, AK Partizan, AK Novi Beograd kao i AK Mladost Zemun.
Atletski savez Beograda je iskoristio priliku da najavi već tradicionalnu manifestaciju Trofej Beograda za mlađe juniore koja će se održati u subotu 9. maja na trenima Vojne akademije sa početkom u 15 časova.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.