Atletski savez Beograda organizuje Beogradski maraton

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Feb.2013, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletski savez Beograda organizuje Beogradski maraton

Sekretar za sport i omladinu Grada Beograda Aca Kovačević i predsednik Atletskog saveza Beograda Jovan Šurbatović potpisali su ugovor o saradnji povodom organizacije 26. Beogradskog maratona.
– Grad je odlučio da ubuduće organizaciju najznačajnijeg sportskog dešavanja u našoj prestonici poveri upravo jednoj atletskoj instituciji čije se aktivnosti i takmičenja finansiraju iz gradskog budžeta – rekao je Kovačević.
On je kazao da to gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << daje mogućnost da izabere one koji će obezbediti da se tako velika manifestacija održi na kvalitetan način.
Prethodnih godina organizacija je bila poverena privrednom društvu „Beogradski maraton d.o.o”, čiji je ugovor sa gradom istekao krajem 2012. godine.
– Treba podsetiti da je Atletski savez Srbije sa Atletskim savezom Beograda suorganizator svih dešavanja u ovom sportu na teritoriji glavnog grada i da će i u ovom slučaju pružiti punu podršku gradskom savezu u realizaciji međunarodne smotre – kazao je Kovačević.
Šurbatović je rekao da će organizacija Beogradskog maratona biti kruna saradnje dve institucije.
– Sasvim je prirodno da sve strukture i svi resursi Atletskog saveza Beograda budu uključeni u organizaciju Beogradskog maratona, koji će ove godine biti organizovan na veoma visokom nivou. Maraton je od velikog značaja za atletski sport jer ima promotivnu ulogu među najmlađom populacijom za razvoj atletskog sporta u Beogradu – rekao je Šurbatović i dodao da će u Maraton biti uključena 22 kluba, koliko ih radi u okviru ovog saveza, kao i sve škole u Beogradu.
Promoter ovogodišnjeg Beogradskog maratona biće legendarni američki atletičar Karl Luis.
Beogradski maraton biće održan 21. aprila.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ASB organizuje Beogradski maraton

Izvor: Sportal.rs, 07.Feb.2013

Sekretar za sport i omladinu Grada Beograda Aca Kovačević i predsednik Atletskog saveza Beograda Jovan Šurbatović potpisali su ugovor o saradnji povodom organizacije 26.

Nastavak na Sportal.rs...

ASB organizuje Beogradski maraton

Izvor: B92, 08.Feb.2013, 18:25

Ovogodišnji Beogradski maraton organizovaće Atletski savez Beograda (ASB), saopšteno je iz Gradske uprave...Preduzeće "Beogradski maraton d.o.o." isključeno je iz organizacije, jer je istekao ugovor o saradnji grada Beograda i pomenutog preduzeća...U članu 12. odluke navodi se da "organizacione,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.