Atletska reprezentacija Srbije otputovala na Evropsko prvenstvo

Izvor: Telegraf.rs, 11.Jul.2017, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletska reprezentacija Srbije otputovala na Evropsko prvenstvo

Reprezentacija Srbije u atletici otputovala je na Evropsko prvenstvo za mlađe seniore/ke (U23) koje će se biti održano od 13. do 16.jula u Poljskoj, gradu Bidgošću.

Našu zemlju predstaviće ukupno deset atletičara. U muškoj konkurenciji imaćemo samo dva predstavnika u tri discipline: Aleksu Kijanovića koji će trčati na 100m i 200m, i Marka Perića u disciplini bacanje diska.

Kao predvodnica u ženskoj konkurenciji ićiće Zorana Barjaktarević koja će trčati >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << na 100m i 200m , Nikoleta Simić (100m), Zorana Grujić (800m), Jelena Grujić (400m prepone), Danica Gogov (20km hodanje), Marija Stojadinović (troskok),

Aleksandra Ivanović (bacanje kladiva) i Atina Kamasi (bacanje koplja).

Na osnovu ostvarenih rezultata u prethodnom periodu savezni selektor, Slobodan Popović izabrao je ovih deset predstavnika za sastav reprezentacije u Bidgošću.

- Posle dužeg perioda na ovo Evropsko prvenstvo takmičara -ki do 23 godine, naša reprezentacija ide bez izrazitog faorita za osvajanje neke od medalja. Polako dolazi do smene generacija i nas će u Bidgošću predstavljati mladi takmičari, koji su svojim ovogodišnjim rezulatatima na nivou normi za ovo takmičenje.

- Za većinu, je nastup na Evropskom prvenstvu u Bidgošću, ujedno i prvo veće internacionalno iskustvo. Plasman u polufinalni deo takmičenja, bi za svakog od njih bio veliki uspeh i podsticaj za dalji rad jer ih za dve godine očekuje isto takmičenje - rekao je Popović.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

OTPUTOVALO 10 TAKMIČARA: Atletičari Srbije u Poljskoj na EP za mlađe seniore

Izvor: Kurir, 11.Jul.2017

Atletska reprezentacija reprezentacija Srbije otputovala je danas na Evropsko prvenstvo za mladje seniore koje će se od 13. do 16. jula održati u Poljskoj, gradu Bidgošču.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.