Atletska elita u četvrtak na mitingu u Oslu

Izvor: Blic, 10.Jun.2015, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletska elita u četvrtak na mitingu u Oslu

Skandinavci uvek imaju vrhunske takmičare u atletici, a imaju i dva vrhunska mitinga, u Stokholmu i Oslu, koji će biti domaćin u četvrtak, uz direktan prenos na Sport klubu (SK 1) od 20 časova.

Kao i na svakom mitingu Dijamantske lige, teško je izdvojiti neku od disciplina, jer se uvek takmiče najbolji na svetu, ali čini se da će prva zvezda biti Veronika Kembel Braun.

Jamajčanka je jedna od najdekorisanijih sprinterki u istoriji atletike i sa velikom znatiželjom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se iščekuje njen nastup u norveškoj prestonici.

Poslastica ovog mitinga je trka na jednu milju (1.609 metara). A da stvar bude još veća, ovo će biti jubilarno 50. izdanje čuvene „Bisletske milje“, a fantastični Henrik Ingerbrigtsten imaće priliku da ponovo obraduje domaću publiku.

Još jedna disciplina koja ima ogromnu tradiciju u Skandinaviji je bacanje koplja. Norveška publika će sigurno znati kako da pozdravi Barboru Špotakovu i Kristinu Obergfol, a sa nestrpljenjem se očekuje i skok u dalj za muškarce.

Posebno mesto mora da se ostavi skoku u vis. Direktor ovog mitinga Štajner Hoen svojevremeno je skakao 2,36 a negde oko tih visina su Ukrajinac Bondarenko i Baršim iz Katara ove godine. Oni će nastaviti svoj spektakularni duel u Oslu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.