Atletiko vraća Toresa kući

Izvor: RTS, 23.Jul.2014, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletiko vraća Toresa kući

Atletiko Madrid hoće da dovede Toresa kući, Monako takođe zainteresovan. Matje krenuo put Barselone. Loik Remi doputovao u Boston gde će obaviti lekarske preglede pred prelazak u Liverpul. Roberto Pereira stigao u Juventus, Orije među "svecima".

 Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru

11.45 - Dosadašnji fudbaler Valensije Žeremi Matije ipak će preći u Barselonu, iako je jutros sa "slepim miševima" krenuo na put u Južnu Ameriku, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preneo je dnevnik "As".

Klubovi su uspeli da se dogovore oko finansijskih detalja transfera, pa je Matije ostao u Madridu, gde je ekipa Valensije menjala avion i nastavila put Lime u Peruu.

Prema navodima "Asa", Barselona će za Matijea odmah platiti 10 miliona evra, a još 10 će isplatiti u ratama Valensiji.

Matije ima 30 godina, a u Valensiju je došao 2009. godine iz redova Tuluza. U karijeri je još igrao u Sošo, a za državni tim Francuske zabeležio je dva nastupa.

Pre Matijea, Barselona je u ovom prelaznom roku dovela Luisa Suareza, Marka Andrea Ter-Štegena, Klaudija Brava i Ivana Rakitića.

11.35 - Bojana Jovanovski se plasirala u četvrtfinale VTA turnira u Bakuu, pošto je savladala Poljakinju Kataržinu Piter sa 6:3, 6:1.

Jovanovski će u borbi za polufinale igrati sa Japankom Misom Eguči koja je bila bolja od Polakinje Ursule Radvanske rezultatom 6:2, 6:1.

Turnir u Bakuu igra se za nagradni fond od 260.000 dolara.

11.25 - Ekvadorska fudbalska federacija otpustila je selektora Rejnalda Ruedu, pošto reprezentacija nije uspela da se plasira u nokaut fazu Mundijala u Brazilu.

Kolumbijac Rueda, koji je na Mundijalu 2010. godine predvodio selekciju Hondurasa, zamenjen je Ekvadorcem Sikstom Visueteom, koji će tu dužnost obavljati do januara 2015. godine.

Ugovor Ruede istekao je posle eliminacije tima na Mundijalu, kada su igrali nerešeno sa Francuskom - 0:0 u poslednjoj utakmici u grupi 25. juna, ali je bio otvoren za mogući produžetak saradnje.

Ekvador je na Mundijalu izgubio u prvom meču protiv Švajcarske sa 2:1, pre nego što je istim rezultatom zabeležio pobedu nad Hondurasom.

11.15 - Serž Orije će karijeru nastaviti u PSŽ-u. Odlični bek je zablistao na Svetskom prvenstvu u Brazilu u dresu Obale Slonovače i tako privukao pažnju mnogih klubova.

Iako su evropski mediji pisali da bi karijeru mogao da nastavi u Arsenalu, ipak doskorašnji fudbaler Tuluza neće menjati zemlju.

Orije se slikao u majici PSŽ-a i "okačio" sliku na društvene mreže, a spekuliše se da će "sveci" Tuluzu platiti deset miliona evra.

11.00 - Fudbaler Udinezea Roberto Pereira karijeru će nastaviti u Juventusu, za koji će sledeće sezone igrati na pozajmici.

Torinska "stara dama" će za ovaj aranžman morati da izdvoji 1,5 miliona evra, a u slučaju da sledećeg leta želi da otkupi Pereirin ugovor moraće da plati još 11,5 miliona evra.

Kako je objavljeno na sajtu Juventusa, 23-godišnji vezista doputovao je u Torino na lekarske preglede.

U sklopu ovog transfera, u Udineze će otići Frederik Sorensen za sumu od 3,5 miliona evra.

Pereira je u Udineze došao 2011. godine iz River Plate, a do sada je za italijanski klub odigrao 74 meča i dao osam golova.

10.40 - Alžirski reprezentativac Jasin Brahimi prešao je iz Granade u ekipu Porta sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

On će tokom ovog perioda zaraditi 6,5 miliona evra, a klub koji bude želeo da otkupi njegov ugovor od Porta moraće da plati 50 miliona evra.

Brahimi je do sada za selekciju Alžira odigrao sedam utakmica i postigao jedan gol. Bio je strelac nedavno na Mundijalu na meču sa Južnom Korejom (4:2).

Pored Granade, Brahimi koji je rođen u Francuskoj, igrao je za Klermon i Ren.

10.25 - Španski biciklista Alberto Kontador, koji je zbog preloma potkolenice završio učešće na Tur de Fransu, neće moći da se oporavi za "La Vueltu", koja je na programu u avgustu.

Loše vesti, zarastanje povrede se komplikuje... Zbogom Vuelti, napisao je Kontador na Tviteru.

Dvostruki pobednik Tur de Fransa pao je tokom desete etape ovogodišnje "Trke kroz Francusku" i zadobio prelom potkolenične kosti.

Trka kroz Španiju na programu je od 23. avgusta do 14. septembra.

10.00 - Čelsi je otkrio i treću garnituru dresova, koja je od danas u prodaji...

9.40 - Loik Remi je u Bostonu, gde bi u toku dana trebalo da obavi lekarske preglede i priključi se ekipi Liverpula.

Francuz će, ukoliko sve protekne po planu, postati peto pojačanje Liverpula ovog leta, posle Rikija Lamberta, Adama Lalane, Emrea Čana i Lazara Markovića.

"Redsi" će platiti KPR-u 8.5 miliona funti, a kako prenose britanski mediji, Liverpul neće stati na njegovom potpisu, već će pokušati da dodatno pojača tim za sezonu u kojoj se Liga šampiona vraća na Enfild. 

9.30 - Fernando Tores može da napusti Čelsi ukoliko se pojavi klub koji ponudi 20 miliona funti, prenose engleski mediji.

Atletiko želi da vrati "el ninja" kući, ali je pitanje da li mogu finansijski da zadovolje uslove i Čelsija i samog fudbalera.

Prema poslednjim informacijama, Monako takođe razmatra mogućnost da potroši malo para od prodaje Hamesa Rodrigeza na reprezentativca Španije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rodžers: Navijači će obožavati Markovića!

Izvor: RTS, 23.Jul.2014

Menadžer Liverpula Brendan Rodžers siguran da će Lazar Marković oduševiti navijače. Đuričić na pozajmici u Majncu. Atletiko hoće da dovede Toresa kući, Monako takođe zainteresovan. Matje novi igrač Barselone. "Najbrži cirkus" stiže u Meksiko. Loik Remi doputovao u Boston gde će obaviti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.