Atletiko srušio Barsu, Savo dao gol

Izvor: B92, 05.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletiko srušio Barsu, Savo dao gol



Fudbaleri madridskog Atletika pobedili su u gostima ekipu Barselone rezultatom 3:1, u 22. kolu Primere. Tako je "blaugrana" doživela prvi poraz posle 14 uzastopnih prvenstvenih pobeda (rekord drži Real iz sezone 1960/61 - 15 mečeva).

Barsa i dalje ima ubedljivu prednost na tabeli Primere, a Atletiko se još uvek nalazi u donjoj polovini.

Osasuna je dobru sezonu nastavila pobedom u Sevilji 1:0, a jedini strelac bio je Savo Milošević u 61. minutu (na donjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slici slavi gol pored Ivice Dragutinovića).

Atletiko je na stadionu Kamp Nou poveo u 32. minutu, golom Fernanda Toresa, a prednost je udvostručio početkom drugog poluvremena, kada je posle odlične akcije strelac bio Maksi Rodrigez.

Barselona, oslabljena odsustvom Samjuela Etoa i Ronaldinja, smanjila je na 2:1 u 65. minutu, kada je gol postigao Henrik Larson. Međutim, Tores je još jednom bio precizan u 75. minutu i postavio konačan rezultat 3:1.

Šampiona Španije igrao je bez Ronaldinja, koji je u utakmici Kupa kralja dobio crveni karton. Eto se još nije vratio sa Kupa afričkih nacija.

U timu Atletika nije bilo reprezentativca SCG Mateje Kežmana, koji je meč špropustio zbog suspenzije (pet žutih kartona). Madriđani su Barsu pobedili i na Kalderonu, 18. septembra.

Najviše golova u ovom kolu postignuto je u Saragosi, gde je domaćin protiv Betisa vodio 4:0 već u 22. minutu. Povratak Betisa bio je brz - do 61. minuta Andalužani su smanjili na 4:3, a sva tri gola postigao je Dani. Do kraja nije bilo golova, ali su oba tima ostala bez po jednog igrača.

Pogodak Hesusa Perere u 90. minutu doneo je Selti pobedu u Santanderu. Klub iz Ghalicije nikad ranije nije slavio na El Sardineru. Selta je sada šesta, jer Viljareal nije pobedio Kadis kod kuće. Gosti su poveli posle samo 16 sekundi golom Medine, a domaćin je stigao samo do izjednačenja.

Hetafe je protiv Alavesa poveo posle tri minuta, ali je do remija došao tek u nadoknadi vremena, pogotkom Danijela Gise Gonsalesa. Još jedan Gonsales odlučio je pobednika na Anoeti - Čileanac Mark, koji je na pozajmici iz Liverpula, doneo je Sosijedadu pobedu nad Maljorkom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.