Atletiko do Superkupa u efikasnom madridskom derbiju

Izvor: N1 televizija, 15.Avg.2018, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletiko do Superkupa u efikasnom madridskom derbiju

Fudbaleri Atletiko Madrida došli su do prve titule u sezoni pošto su u Talinu rezultatom 4:2 u Superkupu bili bolji od gradskog rivala Reala nakon produžetaka. Bio je to treći trofej Atletika u tom takmičenju.

Meč je obilovao golovima, a najviše se istakao dvostruki strelac Dijego Kosta, koji je započeo goleadu u 50. sekundi meča sjajnim udarcem iz skoro mrtvog ugla. Kosta je kasnije proglašen i za igrača utakmice.

Real je ubrzo izjednačio preko Karima Benzeme, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koji je iskoristio sjajan centaršut Gereta Bejla.

Real je došao do preokreta u drugom poluvremenu kada je Serhio Ramos iskoristio jedanaesterac.

Potom je usledio i drugi preokret - Kosta je postigao drugi gol posle lepe akcije i asistsencije Anhela Koree i izborio 2:2 i produžetke.

U produžetku Atletiko je zaigrao odlično i u 99. i 104. minutu preko Saula Njigesa i Kokea stigao do vođstva od 4:2.

Atletiko je dva puta slavio u Superkupu - 2010. godine bio je bolji od Intera, a 2012. savladao je Čelsi. Real Madrid je pre poraza slavio u prethodna dva izdanja ovog takmičenja, 2016. godine pobedio je Sevilju, a 2017. godine Mančester Junajted.

Svih 120 minuta u odbrani Atletika odigrao je Stefan Savić, dok je u redovima Reala Luka Modrić ušao na teren u 57. minutu. Nikola Kalinić nije ulazio u igru u ekipi Atletika.

Meč ste uživo mogli da pratite na sajtu Sport kluba.

TOK MEČA:

1. minut - GOL! Već u prvom minutu meča viđen je prvi pogodak - Atletiko je poveo sa 1:0 nakon fantastičnog pogotka napadača Dijega Koste, koji je nakon dobijenog vazdušnog duela munjevito prošao po strani i skoro iz mrtvog ugla sjajnim i veoma jakim udarcem savladao golmana Reala Kejlora Navasa.

Diego Costa has scored vs. Real Madrid for the third time in 15 games against them; the first since the 28th September 2013.

The fastest ever goal in UEFA Super Cup history: 49 seconds. pic.twitter.com/1YBfh8XQRD

Bio je to najbrži gol u istorji Superkupa, Kosti je trebalo samo 49 sekundi da dovede svoj tim u vođstvo.

17. minut - Marko Asensio najbolje se snašao posle jednog centaršuta, ali je Oblak bio siguran na golu Atletika.

26. minut - Marselo je probio po levoj strani, ušao u sredinu i sa preko 20 metara šutirao ka golu Oblaka, ali je udarac ipak otišao iznad prečke.

27. minut - GOL! Bejl je prošao po desnoj strani, savršeno centrirao, a Karim Benzema je pobegao Stefanu Saviću i glavom matirao Oblaka.

Karim Benzema's record in UEFA club competition:

GAMES 107

⚽️ GOALS 56#SuperCuppic.twitter.com/I9EMBEGlfK

Bio je to 58. gol Karima Benzeme u UEFA takmičenjima na 108 susreta.

Na startu drugog poluvremena ponovo smo videli miran period igre u kojem nijedan tim nije imao značajne prilike.

62. minut - GOL! Serhio Ramos bio je siguran iz jedanaesterca za preokret Reala. Sačekao je Oblaka i poslao loptu po zemlji u desni ugrao. Penalu je prethodila igra rukom Huanfrana nakon centaršuta.

79. minut - GOL! Anhel Korea se sjajno snašao u šestnaestercu nakon jedne greške Marsela, koji je izgubio loptu u neposrednoj blizini svog gola i centrirao po zemlji, a na loptu je natrčao Dijego Kosta, kojem nije bilo teško da postigne drugi gol na meču.

Do kraja 90. minuta nije bilo velikih šansi za gol, pa su se timovi spremili za dodatnih 30 minuta u kojima će treneri imati prava na dodatnu izmenu.

⏰ AFTER 90 MINS ⏰

Diego Costa ⚽⚽

Karim Benzema ⚽

Sergio Ramos ⚽

Who are you backing to triumph in extra time? #SuperCup

99. minut - GOL! Fantastičan volej Saula Njigesa u gornji desni ugao Kejlora Navasa bio je prosto neodbranjiv. Saul je fantastično reagovao nakon centaršuta Tomasa.

104. minut - GOL! Atletiko igra fantastično, a akcija koja je prethodila četvrtom golu bila je naročito lepa. Dijego Kosta je prošao po levoj strani izdržavši nekoliko duela, uposlio Vitola, koji je po zemlji dodao do Kokea, koji je iz prve šutirao i po četvrti put na meču matirao nemoćnog Navasa. Utisak je da odbrana Reala nije bila na optimalnom nivou.

Sa tim rezultatom otišlo se na pauzu između dva produžetka.

⏱ 104' | 2-4 | ⚽ ¡¡GOOOOOOOL!! ¡GOOOOOOOOOL! ¡GOOOOOOOOOOOOL de @Koke6! #AúpaAtleti#SuperCup#RealMadridAtletipic.twitter.com/CBrNVEXUYQ

Ovo je prvi put od novembra 2015. da Real prima četiri gola na jednom susretu, kada je to pošlo za rukom Barseloni. Ovo je takođe prvi put u prethodnih 56 godina da Real u finalu nekog takmičenja prima četiri ili više golova - 1962. godine Benfika je slavila protiv Reala sa 5:3.

108. minut - iz igre izlazi dvostruki strelac, napadač Dijego Kosta.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.