Atletiko Madrid - najbolji trošadžija u Evropi

Izvor: MozzartSport.com, 06.Feb.2017, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletiko Madrid - najbolji trošadžija u Evropi

Jorgandžije su bez premca kada je reč o odnosu uloženih sredstava i rezultata koje postižu na terenu

Atletiko iz Madrida proglašen je za najboljeg trošadžiju među klubovima Evrope, sudeći po studiji koju je napravila kompanija KPMG. Prema toj studiji, čiji su rezultati objavljeni u Fanejnšel Tajmsu, pored Jorgandžija, pohvale za poslovanje dobili su Everton, Totenhem i Sautempton.

Platni spiskovi 69 evropskih klubova, kao i prosečan broj osvojenih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bodova u protekle četiri sezone bili su upoređeni, a na kraju su dobijeni rezultati koji pokazuju da je Atletiko ubedljivo najbolje poslovao. Bez obzira na činjenicu da su potrošili 137.000.000 evra prošle sezone na troškove za plate i premije svih u klubu - Madriđani, koji su tek osmi klub koji je najviše trošio uspeli su u protekle tri sezone da osvoje Primeru i plasiraju se u dva finala Lige šampiona.

Sent Etjen, Monako, Everton, Totenhem, Napoli, Sautemton, Real Sosijedad i Lacio takođe se nalaze u top 10 klubova koje je izdvojio KPMG, dok se recimo na dnu nalaze Real Madrid, PSŽ, Milan i Inter.

„Atletiko Madrid je evropski klub koji najpametnije troši pare, ako gledamo rezultate dobijene iz odnosa uloženih srtedstava u plate igrača. Između 2011. i 2015. godine ovaj klub je osvojio mnogo više bodova nego što se očekivalo ako imamo u vidu sredstva koja su uložili u plate svojih igrača, a koja su mnogo manja u odnosu na neke druge rivale iz Primere. Jednostavno, Atletiko na terenu beleži mnogo bolje rezultate od svojih rivala, gledajući svotu novca koju troši“, navodi se u studiji.

Everton, Totenhem i Sautempton takođe su među klubovima koji su efektivno trošili poslednjih sezona.

Atletiko je u poslednje vreme imao grdnih finansijskih problema, a veliki dugovi među kojima je i neplaćeni porez dostigli su cifru od 215.000.000 evra. Ipak, striktna finansijska pravila španske vlade, čelnika UEFA i Primere, zajedno sa uspešnim prodajama fudbalera za velike svote, značajno su promenile situaciju.

Poslednji klupski finansijski izveštaji pokazali su da je Atletiko ostvario profit od 4.000.000 evra neto uprkos strahovima da bi mogao da završi u gubicima zbog činjenice da je krenuo u hrabar projekat izgradnje novog stadiona.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.