Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2020, 03:28

Atletiko Gojanense potopio Resifeov brod bez kormilara (VIDEO)

Domaćin malo pokazao bez trenera Žaira Venture

U duelu dva od tri najgora napada brazilske Serije A, Atletiko Gojanense nije ponovio istu grešku koja mu se desila u prethodnom duelu sa Sport Resifeom sredinom avgusta ove godine. Tada je u duelu trećeg kola u Gojaniji domaćin dozvolio protivniku da u foto-finišu, precizno trećem minutu sudijske nadoknade dođe do boda. U Resifeu je priča bila drugačija. Nakon vodećeg pogotka iz 61. minuta gosti su zatvorili prilaze golu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << obezbedivši trijumf u meču kojim je spuštena zavesa na 22. kolo – 0:1.

Sport je ostao na bod od zone ispadanja, ali Atletiko Gojanense iako ima samo dva više od tima iz Resifa, probio se do zone koja garantuje kalifikacije za Suadamerikanu. Sada situacije deluje znatno prihvatljivije za ekipu Marsela Kaba koja je konačno uspela da se iskobelja iz crne serije – do večeras nije pobedila na pet prvenstvenih, odnosno sedam utakmica u svim takmičenjima.

Gosti su iskoristili odsustvo Kovidom-19 zaraženog trenera protivnika Žaira Venture, inače sina legendarnog brazilskog fudbalera Žairzinja, osvajača svetskog prvenstva iz 1970. godine. Brod bez kormilara nije imao jasnu putanju tokom 90 minuta u Resifeu. Zmajevi su zasenili Lavove u napadačkoj igri i ne bi bilo nepravedno ni da je još jedna završila u mreži domaćina.

Sat vremena nismo videli gol, a onda je sevnula kontra gostiju tri na dva. Epilog je bila asistencija Ze Roberta i rutinska završnica Žandersona. Utakmica se završila nešto malo pre 100. minuta jer se na kraju poprilično zakuvalo. Glavni sudija Batista Alves je u petom minutu nadoknade svirao penal za Sport i u redovima Atletiko Gojanensea već su videli kako se ponavlja scenario od pre tri meseca kada je protivnik ukrao bod u završnici. Međutim VAR tehnologija pomogla je glavnom arbitru da shvati da je Ernani ipak išao na to da iznudi jedanaesterac, pa je preinačio odluku. Tada je postalo jasno da Sport i Atletiko neće četvrti put zaredom odigrati nerešeno.

BRAZIL 1 – 20. KOLO

Ponedeljak na utorak

Sport Resife - Atletiko Gojanense 0:1 (0:0)

/Žanderson 61/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.