Izvor: RTS, 02.Feb.2023, 09:08

Atlanta deklasirala Finiks, Bogdanović jedan od najraspoloženijih

Atlanta hoksi u gostima su ubedljivo pobedili ekipu Finiks sansa sa 132:100, Bogdan Bogdanović je sa 18 poena bio jedan od boljih u svom timu.
Atlanta je posle dva poraza ostvarila jako važnu pobedu, koja timu ostavlja nadu da će doći do 6. mesta Istočne konferencije koje direktno vodi u plej-of.

"Jastrebovi" su do pobede stigli zahvaljujući drugoj i trećoj četvrtini, u kojima su u potpunosti nadigrali rivala.
Atlanta je vodila od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvog minuta utakmice. Već nakon prve četvrtine, u kojoj ekipe nisu bile efikasne, gosti su vodili, doduše samo sa tri razlike, iako su u jednom trenutku imali i plus 10.
U drugoj deonici, ekipa iz Džordžije u potpunosti je nadigrala Finiks, koji nije mogao da uđe u ritam pa je od 23 šuta koje je uputio ka košu rivala ubacio svega devet. Bogdanović i saigrači na drugoj strani bili su veoma raspoloženi, ubacili su 17 koševa iz 25 pokušaja i na poluvreme otišli sa velikih plus 21.
U nastavku meča, raspucana Atlanta potpuno je nadigrala Finiks i došla do plus 35 pred početak četvrte deonice.
U poslednjoj četvrtini nije bilo neizvesnosti, pa je trener Hoksa Nejt Mekmilan odmarao bitne košarkaše i u "gerbidž tajmu" dao priliku mlađima. Na kraju, rutinska pobeda Atlante, koja je u jednom momentu imala i plus 43.
Za Atlantu, Dežonte Mari je postigao 21 poen, Tre Jang je dodao dabl-dabl od 20 poena i 12 asistencija, dok ih je Bogdanović pratio sa 18 poena.
Finiksu su ugled branili Bridžis i Ejton sa 23 odnosno 20 poena.
NBA mečevi protekle noći:
Memfis – Portland 112:122
Filadelfija – Orlando 105:94
Boston – Bruklin 139:96
Hjuston – Oklahoma 112:106
Minesota – Golden stejt 119:114 (nakon produžetka)
San Antonio – Sakramento 109:119
Juta – Toronto 131:128

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.