Asvel iznenadio, Zenit umalo

Izvor: Mondo, 02.Jan.2019, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asvel iznenadio, Zenit umalo

Dramatične završnice u Kazanju i Krasnodaru, zatim i u Zagrebu nakon Andorinih "plus 17".

Neizvesnosti je u mečevima prvog kola Top 16 faze Evrokupa bilo napretek, sigurno i više nego što se očekivalo.

Veliko iznenađenje priredila je ekipa Asvela, koja je u Krasnodaru pobedila Lokomotivu Kubanj - 65:67.

Tim Vlade Jovanovića je pet minuta pre kraja vodio 60:57 i onda ostao bez koša iz igre sve do pogotka Kulagina, kojim je postavljen konačan rezultat.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Isti igrač je u poslednjem napadu na utakmici promašio šut za produžetak, a Vitalij Fridzon trojku za pobedu nakon ofanzivnog skoka.

I drugi meč u Rusiji doneo je dramu u završnici, ali ovog puta je morao da se raduje ruski tim, pošto su igrali Uniks i Zenit.

Gosti iz Sankt Peterburga mnogo puta su razočarali u prvoj fazi, kada su bili u grupi sa Partizanom, ali posle smene trenera (Đoan Plaza umesto Vasilija Karasjova) očigledno su napravili pomak u pozitivnom smeru.

Posle 65:60 za Uniks, primili su samo još tri poena za preostalih pet minuta, ali tako dobra odbrana nije im bila dovoljna za "brejk" - 68:67.

Rejnolds i Gal Mekel smanjili su sa 68:63 na 68:67, a Jevgenij Voronov u poslednjim trenucima je promašio trojku za pobedu Zenita.

Cedevita je protiv Andore na svom parketu bila na pragu ubedljivog poraza. U 31. minutu bilo je čak 59:76, a onda kreće prepoznatljivi nalet Zagrepčana predvođenih Džejkobom Pulenom i Edom Murićem.

Pulen je 1:44 minuta pre kraja trojkom doneo izjednačenje, ali to je bilo sve od pulena Slavena Rimca, pošto je Andora serijom 6:0, uz izgubljenu loptu Murića i faul Kobsa u napadu, sačuvala ono što je prethodno već imala "u džepu".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.