Izvor: MozzartSport.com, 17.Maj.2021, 23:05

Asunsion i Paragvaj na nogama: Igraju Nasional i Olimpija, a Libertad čeka krunisanje

Apertura bi večeras mogla da dobije šampiona

Gradski derbi između Nasionala i Olimpije, iako za rivale nema veliki rezultatski značaj, ipak bi mogao da večeras (00.00) odluči pitanje šampiona Aperture u Paragvaju.

Dominantna igra Libertada u potpunosti je neutralisala bilo kakvu neizvesnost u prvenstvenoj trci te aktuelnog lidera samo korak deli od zvaničnog krunisanja, a ukoliko susret zakazan za večeras u ponoć bude okončan bez pobednika na drugoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << strani Asunsiona će početi šampionsko slavlje.

Libertadu je uoči 16. kola, uz pobedu nad Guaranijem (6:1), bilo potrebno da Sero Porteno ne upiše pobedu (odigrali 1:1 sa River Plejtom), i da se večerašnji duel gradskih rivala završi nerešenim rezultatom.

Sa druge strane, Nasional i Olimpija, osim zbog prestiža, rivaliteta i eventualne želje da pokvare planove Libertadu i prolongiraju proslavu, nemaju značajnijih motiva, čak je izazov koji sledi potpuno nepotrebna obaveza iz perspektive gostiju koje već u četvrtak očekuje veoma važan duel u Kopa Libertadores.

Crno-bele u narednom kolu internacionalnog takmičenja očekuje gostovanje brazilskog Internasionala, a s obzirom na to da sva četiri tima Grupe B imaju po šest bodova svaki naredni izazov nosi epitet odlučujućeg, te je gotovo izvesno da će trener Serhio Orteman iskoristiti prvenstveni duel da odmori deo važnih igrača.

Pored svega pomenutog, eventualni pobednik bi očuvao teoretske šanse u šampionskoj trci, međutim jedini scenario po kojem bi jedan od dva večerašnja aktera uspeo da ostvari podgvih je da pobede u naredna tri kola, a da Libertad u preostala dva meča ne osvoji ni bod.

Upravo činjenica da nemaju objektivne šanse da pokvare planove lidera uticala je na pad oba tima u formi, te je Nasional bez pobede u prethodna tri kola (dve pobede i poraz), dok je Olimpija prosula bodove u poslednja dva susreta (remi i poraz).

Kada je tradicija u pitanju, tokom 115 godina rivalstva Nasional i Olimpija odigrali su 383 duela, 138 pripalo je Olimpiji, dok je po 65 okonano slavljem Nasionala ili bez pobednika.

PARAGVAJ 1 - APERTURA, 16. KOLO

Utorak

00.00: (2,65) Nasional (3,05) Olimpija (2,65)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Paragvaj: Igralo se 100 minuta, Nasional odložio Libertadovo krunisanje

Izvor: MozzartSport.com, 18.Maj.2021, 02:22

Ceo Asunsion bio na nogama..Jedna utakmica, dva rivala, tri zainteresovana kluba i ceo grad na nogama!..Tako je izgledala ove noći atmosfera u Asunsionu, glavnom gradu Paragvaja, jer se čekao rasplet velikog derbija između Nasionala i Olimpije. A, u isto vreme pratili su ga i navijači Libertada,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.