Astronauti raketom SpaceX uspešno stigli na MSS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2022, 08:09

Astronauti raketom SpaceX uspešno stigli na MSS

Četiri astronauta, tri iz NASA i jedan iz Evropske svemirske agencije (ESA), uspešno su stigli na Međunarodnu svemirsku stanicu (MSS), prenosi Rojters.

Pristajanje kapsule "Crew Dragon" u sredu, sa četvoro astronauta, troje Amerikanaca i jednom Italijankom, za manje od 16 sati nakon lansiranja iz NASA svemirskog centra Kenedi u Kejp Kanaveralu na Floridi, predstavlja jedan od najbržih letova rakete "SpaceX" Ilona Maska do MSS od poletanja do pristajanja, prema sajtu NASA navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << britanska agencija.

Astronaute je zagrljajem i rukovanjem dočekao četvoročlani tim koji će zameniti, tri Amerikanca i nemački kolega iz ESA, koji će završiti svoju misiju sledeće nedelje.

Trojica ruskih kosmonauta koji trenutno borave na Međunarodnoj svemirskoj stanici, i koji se spremaju za šetnju svemirom danas, nisu bili prisutni na dočeku, prenosi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Astronauti jednim od najbržih letova SpaceX stigli na MSS

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2022

Četiri astronauta, tri iz NASA i jedan iz Evropske svemirske agencije (ESA), uspješno su stigli na Međunarodnu svemirsku stanicu (MSS), prenosi Rojters.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.