Astralis ponovo ubedljiv; ENCE pravi još jedno veliko iznenađenje

Izvor: B92, 03.Mar.2019, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Astralis ponovo ubedljiv; ENCE pravi još jedno veliko iznenađenje

Sinoć smo gledali dva veoma uzbudljiva polufinalna meča, na kojima smo videli još jedno veliko iznenađenje i još jednu sjajnu partiju najboljeg tima na svetu.

Izvor: RUR Esports Finska ekipa Ence, pre nedelju dana bila je na rubu eliminacije, da bi se sada našla u velikom finalu jednog CS:GO Majora, nakon što su savladali drugi i treću najbolju ekipu na svetu. Juče su se borili protiv najboljeg igrača na svetu i njegovog NAVI-a. Prva mapa bio je Train, mapa na kojoj su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obe ekipe naizmenično uzimale runde sve dok Natus Vincere nije poveo sa 14-11. Tada je izgledalo kao da će privesti tu mapu kraju, ali Ence još jednom dokazuje da se nikada ne predaju i sa vezanih 5 rundi, osvajaju prvu mapu rezultatom 16-14. Druga mapa bio je Dust 2, na kojoj je fenomenalni s1mple završio sa skorom od 18-4, a NAVI je u jednom bzrom meču, slavio sa 16-3. Odlučujuća mapa bio je Mirage, mapa sa kojom su obe ekipa vrlo dobro poznate. Navi prvo poluvreme završava vodstvom od 9-6, pa sa dobijenom pištolj rundom u drugom poluvremenu, povećavaju prednost na veliki 12-6. U tom trenutku Ence ostaje bez para, igraju bez pune opreme, Allu ima mizeran skor od 2-15 i sve deluje kao će NAVI da privede ovaj meč kraju. Ipak, Finci uspevaju da osvoje rundu sa znatno slabijom opremom i polako kreću da prave jednu veliku seriju i rezultat je sada izjednačen na 13-13. U tom trenutku igra se možda i odlučujuća runda, koju uspeva da osvoji Ence, iako je s1mple zamalo napravio veliki preokret u situaciji 1v3. Iako je Navi uspeo da izjednači u narednoj rundi, Ence bez puno problema osvaja poslednje dve runde i pravi najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri. Ovo će biti veliki udarac za Navi, pošto s1mpleovih 73-39, nije bilo dovoljno za pobedu. Mnogi su smatrali drugi meč, finalom pre finale. Sastajali su se Astralis i MIBR, očekivali smo super zanimljiv duel, ali polako postaje i dosadno pričati o tome, koliko Astralis lagano dobija svoje mečeve. Ovi momci rade nešto, što niko nikad nije uradio. Bez sumnje najbolja CS:GO ekipa svih vremena, danas će imati priliku da osvoji treći uzastopni Major u duelu u kojem će biti veliki favoriti. Prva mapa bio je Overpass, na kojoj je Astralis u samoj završnici uspeo da obezbedi pobedi, rezultatom 16-14. Sledeća mapa bio je Inferno, koji je bio znatno manje uzbudljiviji, pošto su Danci slavili rezultatom 16-7.

Veliko finale počinje večeras u 19:00, a u njemu se sastaju najbolja ekipa na svetu, Astralis, i fenomenalani mladi sastav iz Finske, Ence. Spremite kokice, zagrejte stolice, pošto nas večeras očekuje spektakl.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.