Aston Vila otpustila Lamberta

Izvor: Sportal.rs, 11.Feb.2015, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aston Vila otpustila Lamberta

Škotski stručnjak Pol Lambert nije više trener Aston Vile. Posle velikog pritiska navijača čelnici kluba iz Birmingema odlučili su da uruče otkaz 42 - godišnjem škotskom treneru.

Nekadašnji šampion Evrope i jedan od retkih klubova koji nikada nije ispadao iz Premijer lige od njenog osnivanja, nalazi se u veoma teškoj situaciji. Ekipa ove sezone igra veoma slabo, na deset prethodnih prvenstvenih utakmica ne zna za pobedu, postigla je svega 12 golova iz 25. kola šampionata i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << to je novi najgori rekord od osnivanja Premijer lige.

Čelnici kluba su nakon poraza na gostovanju od Hala rešili da raskinu saradnju sa Lambertom koji je tokom svog mandata na Vila Parku često bio kritikovan zbog defanzivnog i „ružnog“ fudbala.

Lambert je bio trener Aston Vile od 2012. godine,  a nedavno je produžio ugovor do 2018. međutim zbog očajnih rezultata i velikog pritiska navijača „Vilansi“ su rešili da otpuste svog menadžera.

- Fudbalski klub Aston Vila ovog popodneva je sporazumno raskinula ugovor sa dosadašnjim menadžerom Pol Lambertom. Trener prve ekipe Skot Maršal i trener golmana Andi Maršal biće zaduženi za pripremu tima za nedeljni meč FA kupa protiv ekipe Lestera na Vila Parku. Klub takođe želi da iskoristi priliku da se zahvali Lambertu na svemu do sada učinjenom i da mu poželi sve najbolje u njegovoj karijeri. Klub će ime novog menadžera objaviti u narednom periodu. Do tada nećemo davati nikakve izjave povodom toga - navodi se u zvaničnom saopštenju kluba iz Birmengema koji se trenutno nalazi u "opasnoj zoni" sa svega 22 osvojena boda.

(Tekst: Momčilo Stanišić, Foto: Beta/AP/Jon Super)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.