Izvor: MozzartSport.com, 27.Jun.2021, 11:18

Astana u krizi, Obradović i Zorić napadaju Rukavinu

Uzbudljivo je na vrhu tabele u prvenstvu Kazahstana. Doskorašnji lider je u padu forme, a ove nedelje od 15 časova gostuje Kizilžaru na otvaranju 18. kola tamošnje Premijer lige

Pre mesec dana je delovalo nemoguće da Astana ne vrati titulu u svoj posed posle jedne godine, ali sada to više nije izvesno. Uspeli su žuti da prospu ogroman broj bodova, u poslednjih pet kola su pobedili samo jednom i tako su izgubili prvu poziciju. Izlaz iz krize tražiće na otvaranju 18. kola >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kazahstanske Premijer lige, na gostovanju Kizilžaru (nedelja, 15.00).

Astana je u prošlom kolu prvi put izgubila ove sezone, u Nur Sultanu je Ordabasi slavio sa 2:0. Pre toga je tim iz kazahstanske prestonice savladao Atirau (2:0) i igrao nerešeno sa Tobolom (1:1), Kaspijem (2:2) i Kajratom (1:1).

15.00: (5,40) Kizilžar (3,60) Astana (1,62)

U međuvremenu su i Tobol i Kajrat podigli formu, pa je tako sada tim Nemanje Nikolića i Zorana Tošića preuzeo prvo mesto, dok je aktuelni prvak smanjio minus na prihvatljivih pet bodova. Srećom po Astanu, baš se te dve ekipe sastaju u ponedeljak, pa ona ima razlog više da pobedi Kizilžar, tim koji će biti zadovoljan ako ove sezone izbori opstanak.

Prema najavama iz Kazahstana, u startnoj postavi Astane ponovo bi trebao da se nađe Antonio Rukavina. Dugogodišnji desni bek reprezentacije Srbije je nezamenjiv ove sezone, odigrao je svaki minut. Iskusnog defanzivca danas očekuju dueli sa Nemanjom Obradovićem, koji predvodi napad Kizilžara, kao i crnogorskim levim krilom Darkom Zorićem, nekadašnjim igračem Čukaričkog.

Astana i Kizilžar su se sastali do sada devet puta, a najtrofejniji klub u Kazahstanu je pobedio na svakom njihovom okršaju. Zapravo, Kizilžar je samo na dva meča uspeo da zatrese njihovu mrežu, a jedan od njih oni su odigrali u aprilu ove godine, kada je u Nur Sultanu bilo 3:1.

KAZAHSTAN 1 - 18. KOLO

Nedelja

15.00: (5,40) Kizilžar (3,60) Astana (1,62)

15.00: (2,30) Šahtjor Karagandi (3,25) Aktobe (2,95)

17.00: (1,40) Ordabasi (4,10) Žetisu (8,00)

Ponedeljak

15.00: Akžajik - Taraz

15.00: Tobol - Kajrat

16.00: Kaspij - Turan

17.00: Atirau - Kajsar

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.