Asprilja: Zaslužio sam da dobijem Zlatnu loptu

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Okt.2013, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asprilja: Zaslužio sam da dobijem Zlatnu loptu

Legendarni kolumbijski napadač Faustino Asprilja rekao je da je zaslužio da tokom karijere dobije Zlatnu loptu, koja se svake godine dodeljuje najboljem fudbleru sveta.
(FOTO: eltiempo.com)
Niko nije znao za mene kada sam došao u Parmu. Bio sam brz, prolazio sam protivničke igrače i postizao golove. Bio sam kreativan i nepredvidiv. Celu karijeru odigrao sam sa kolenom koje nije bilo dobro operisano. Imao sam odličan kvalitet i da sam nosio dres Juventusa, Milana >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << ili Intera, možda bih osvojio Zlatnu loptu. Uz svo poštovanje, ali ako ga je osvojio Pavel Nedved… – rekao je Asprilja za Gazetta delo Sport.
On je istakao da nije oduševljen trenutnim stanjem u svetskom fudbalu i da je sada napadačima mnogo lakše, jer za protvnike nemaju Franka Barezija ili Pijetra Vjerhovoda.
I dalje imam noćne more zbog njih. Napadači su ranije bili manje zaštićeni kod sudije i bilo je teže igrati. Danas kada neko faulira Lionela Mesija, svi plaču od Argentine do Novog Zelanda. Niko se nije žalio kada ‘prebiju’ mene, Gabrijela Batistutu ili Marka van Bastena – dodao je 43-godišnji Kolumbijac.
Asprilja je tokom karijere igrao za Kukuta Deportivo, Atletiko Nasional, Palmeiras, Fluminense, Atlanteu, Universidad de Čile i Estudijantes, dok je najviše uspeha imao noseći dresove Parme i Njukasla.
Za reprzentaciju Kolumbije odigrao je 57 utakmica i postigao 20 golova.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Faustino Asprilja: Zaslužio sam Zlatnu loptu

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Okt.2013

Legendarni kolumbijski napadač Faustino Asprilja (43) rekao je da je zaslužio da tokom karijere dobije "Zlatnu loptu", koja se svake godine dodjeljuje najboljem fudbaleru svijeta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.