Aspilikueta posle 11 godina ide iz Čelsija – zna se i kuda će

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 10:16

Aspilikueta posle 11 godina ide iz Čelsija – zna se i kuda će

Doskorašnji kapiten se seli u domovinu i kako stvari stoje pojačaće Atletiko Madrid, potvrdilo je nekoliko izvora.

Aspilikueta će, poput brojnih igrača Čelsija ovog leta, otići iz kluba i rasteretiti kasu Plavaca.

Iako je imao još godinu dana ugovora, doći će do sporazumnog prekida saradnje koja je, u slučaju i njega i Čelsija, trajala od 2012. godine. Aspilikueta će tako kao slobodan igrač pojačati ekipu Dijega Simeonea.

Španska Marka je potvrdila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saznanja transfer insajdera Fabrisija Romana, koji je prvi najavio ovakav razvoj situacije po Aspilikuetu.

Atletiko je sa Aspilikuetom pokrio desnu stranu defanzive, može, naravno ovaj univerzalac da igra i na poziciji centralnog defanzivca čime je Simeone dobio na širini sa njim. Atletiko je nedavno levu stranu odbrane dopunio sa Havijem Galanom koji je stigao iz Selte.

Sa odlaskom Aspilikuete Čelsijev tim koji je pre samo dve sezone osvojio Ligu šampiona gotovo se čitav okrunio. Komplet renoviranje igračkog kadra usledilo je dolaskom Toda Boelija na čelo kluba i njegovim ogromnim ulaganjima.

Zimus je Čelsi "drmao" tržištem masovnom kupovinom igrača, a ovog leta prodajom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.