Izvor: MozzartSport.com, 27.Jul.2021, 05:38

Arunovićeva: Nema ništa gore od četvrtog mesta na OI

“Već sam imala to iskustvo”, kaže Zorana

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Malo je nedostajalo, ali i tako malo je dovoljno da se izgubi za dlaku medalja na Olimpijskim igrama. Zorana Arunović i Damir Mikec su ostali bez odličja u disciplini vazdušni pištolj deset metara u miksu, završili su takmičenje na onoj najneprijatnijoj četvrtoj poziciji.

Po završetku se više videlo kod ženskog člana tima koliko je teško >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pao ovaj rezultat.

Veoma sam emotivna osoba po prirodi, pa verujem da ima veze sa tim”, rekla je Zorana Arunović. “Mi smo četvrti danas, s jedne strane ne postoji ništa gore. Ja sam već imala to iskustvo, u Londonu sam bila četvrta i baš sam izgubila od devojke od koje smo danas oboje izgubili. Koliko smo u ovom trenutku razočarani i smatramo da je moglo bolje, mi da smo mogli bolje, mi bismo i bili bolji… Drago mi je da smo potvrdili klasu na neki način jer smo u top četiri reprezentacije na Olimpijskim igrama”.

Arunovićeva je potom proanalizirala kompletan takmičarski dan.

Još u prvom delu kvalifikacija ostavili iza sebe timove mnogo mnogoljudnijih zemalja, ostavili smo Kinu 2, Indiju 2, koje su stvarno izuzetno kvalitetne reprezentacije. Već na taj način smo pokazali da smo uigrana ekipa koja može da postigne mnogo. Nažalost, danas nije bio taj dan. Poredak je isti kao na SP - Kina, Ukrajina, Rusija i mi. Svetsko prvenstvo je bilo pre tri godine, mi smo tri godine i dalje u vrhu. Medju najboljima smo u Evropi, ali i na svetu. Ovo nam je bila premijera na Olimpijskim igrama, mislim da smo napravili dobar posao, nažalost nismo ga finiširali. Čestitam Ukrajini koja je bila danas za nijansu bolja od nas”.

Damir je u subotu osvojio srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, a danas nije uspeo da ujedini dva odličja.

Borili smo se zaista, malo sam ćutljiv, završili smo pre nekoliko minuta, jer u glavi slažem kockice i pokušavam da progutam ovo”, rekao je Mikec. “Imao sam veliku želju za osvajanjem ove medalje. Pogotovo što smo zaista kvalitetan tim, borili smo se iako je bilo baš teško. Ostaje velika žal za tom medeljom… Moj nastup u finalu je bio daleko ispod očekivanja, zato sam potišten. Morao sam i mogao sam da dam više. Žao mi je što Ukrajini nismo vratili pošto su nam dužnici, nekad pobedimo mi, nekad oni”, završio je Damir Mikec, koji je završio učešće sa srebrnom medeljom u pojedinačnoj konkurenciji i sutra se vraća kući.

Zorana Arunović nastavlja takmičenje jer ima još jedan nastup u disciplini vazdušni pištolj 25 metara - 30. jula.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.