Arteta: Izuzetno je teško

Izvor: B92, 20.Apr.2023, 19:33

Arteta: Izuzetno je teško

Arsenal je vezao dva remija u Premijer ligi i mnogi smatraju da gubi u borbi sa Sitijem, a menadžer Mikael Arteta je rekao da poštuje svačije mišljenje.

"Tobdžije" će u petak uveče na svom terenu igrati protiv Sautemptona i treba im pobeda kako bi zadržale prednost na tabeli.

Arsenal ima 74 boda, četiri više i utakmicu više od drugoplasiranog Mančester sitija. Sautempton je poslednji na tabeli sa 23 boda, četiri manje od bezbedne zone.

"Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postavite standarde i očekivanja vrlo visoko, morate i da ih održite. Izuzetno je teško pobediti u svakoj utakmici u Premijer ligi. Nismo izgubili pet puta u poslednjih šest utakmica pa smo u ovakvoj situaciji, nego smo odigrali dva nerešena meča u dve vrlo teške utakmice na gostovanjima", naveo je on.

"Ali kada si tamo (na vrhu), svi od tebe očekuju da pobeđuješ, pobeđuješ, pobeđuješ. Neophodno je da pobeđuješ u gotovo svakoj utakmici ako želiš da osvojiš titulu", dodao je španski trener.

On je rekao i da će Bukajo Saka prevazići to što je promašio jedanaesterac u utakmici protiv Vest Hema i da mu je iskustvo iz finala Evropskog prvenstva, kada je takođe promašio penal, pomoglo da sazri.

Upitan je i da li će Saka izvesti naredni penal.

"Da. A ako ne, izaći ću na teren i baciću mu loptu kako bih bio siguran da će ga izvesti", rekao je Arteta.

Menadžer rekao je da će Vilijam Saliba propustiti predstojeću utakmicu protiv Sautemtpona pošto se sporo oporavlja od povrede leđa.

Saliba je propustio poslednje četiri utakmice zbog povrede koju je zadobio u utakmici protiv Sportinga iz Lisabona u Ligi Evropa.

"Moramo još da čekamo. Ne napreduje brzinom kojom smo se nadali. Situacija je delikatna i želimo da budemo sigurni da će, kada ga vratimo na teren, biti spreman da podnese ritam, a u ovom trenutku to nije moguće", rekao je Arteta, preneo je Skaj.

Upitan da li će Saliba propustiti ostatak sezone, Arteta je rekao: "Ne znam, još je rano".

"Verovatno ćemo više znati naredne nedelje. Postoji neki napredak, aktivan je, ali još ne toliko da ga izvedemo na teren na nivo treninga koji je potreban za takmičenje u ovoj ligi", dodao je trener londonske ekipe.

Arteta je rekao da će najverovatnije utakmicu propustiti Oleksandr Zinčenko, koji se još nije vratio treninzima zbog povrede mišića.

"Videćemo, nismo sigurni. To je povreda mišića i potrebno je vreme da zaceli", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.