Arsovićeva osma na Univerzijadi, dva kruga je delila od medalje

Izvor: Blic, 19.Avg.2011, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsovićeva osma na Univerzijadi, dva kruga je delila od medalje

Andrea Arsović zauzela je osmo mesto u gađanju malokalilbarskom puškom 60 metaka ležeći na Univerzijadi u Šenženu sa 590 krugova (97, 100, 97, 97, 100, 99) a samo dva kruga su je delila od bronzane medalje.

"Organizatori, iako se trude i uspevaju da sve bude u najboljem redu, nisu napravili kako treba raspored takmičenja i Andrea je gađala u istom danu eliminacije MK puškom 60 metaka ležeći, potom kvalifikacije gde se borila za medalju u istoj disciplini a po podne i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zvanični trening MK puškom trostav 3 puta 20 metaka. Izgleda da u Kini misle da smo mi od čelika i da sve možemo. Objektivno, mogla je do medalje, imala je tri slabije serije po 97 krugova a sigurno je na ukupan rezultat uticala i ova „luda" satnica", rekao je Dragan Donević, trener Andree Arsović u Partizanu i vođa naše studentske reprezentacije.

Eliminacije MK puškom 60 metaka ležeći uspešno je prebrodio i Milenko Sebić sa 592 kruga (100, 96, 99, 97, 100, 100) i bio je odličan treći u svojoj grupi.

Trećeg dana streljačkog turnira na Univerzijadi, na vatrenu liniju će svi srpski studenti: Damir Mikec, osvajač srebrne medalje MK pištoljem i Dimitrije Grgić gađaće vazdušnim pištoljem, Andrea Arsović učestvuje u eliminacijama MK puškom trostav 3 puta 20 metaka, a Milenko Sebić u kvalfikacijama MK puškom 60 metaka ležeći. Dve naše dame sa pištoljima, Zorana Arunović i Bobana Veličković gađaju vazdušnim pištoljem.

Povezane vesti: Mikec osvojio srebrnu medalju na Univerzijadi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.