Arsenalov klinac prvi igrač rođen 2001. godine u Premijer ligi

Izvor: B92, 01.Jan.2019, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenalov klinac prvi igrač rođen 2001. godine u Premijer ligi

Arsenal je u 21. kolu Premijer lige na svom terenu deklasirao Fulam sa 4:1 i tako na najbolji način započeo 2019. godinu.

Osim po goleadi i ubedljivom trijumfu "Tobdžija", ova utakmica će se pamtiti i po tome što je prvi put u engleskom prvenstvu zaigrao fudbaler koji je rođen 2001. godine.

Čast da postane najmlađi aktivni fudbaler u Premijer ligi pripala je momku po imenu Bukajo Saka, koji je rođen 5. septembra 2001, odnosno nedavno je proslavio 17. rođendan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Saka potiče iz Gane, ali je rođen u Londonu i dete je Arsenala. Igra na poziciji levog krilnog napadača i član je U-19 reprezentacije Engleske, za koju je na tri utakmice postigao jedan gol.

On je priliku za igru dobio u 83. minutu kada je zamenio Aleksa Ivobija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.