Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2009, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal u osmini finala, Standard bolji od Olimpijakosa

BEOGRAD - Fudbaleri Arsenala plasirali su se u drugu fazu takmičenja u Ligi šampiona, pošto su večeras u Londonu pobedili AZ Alkmar sa 4:1, u utakmici četvrtog kola Grupe H.

Arsenal je prvi u Grupi H sa 10 bodova, dok je holandski šampion AZ Alkmar na poslednjem mestu sa samo jednim bodom.

Pobedu Arsenalu doneli su dvostruki strelac Sesk Fabregas, Samir Nasri i Abu Dijabi, dok je jedini gol za goste u završnici meča postigao Džermejn Lens.

Fudbaleri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Arsenala su od prvog minuta krenuli sa napadima, ali Robin van Persi i Samir Nasri nisu uspeli da savladaju golmana gostiju Serhija Romera.

Arsenal je poveo u 25. minutu preko Fabregasa, posle dobrog dodavanja Vilijama Galasa. U nastavku su se nastavljali napadi londonske ekipe, pre svih Fabregasa i Andreja Aršavina, a ruski reprezentativac je imao udela kod drugog pogotka.

On je dodao do Nasrija koji se okretom oslobodio svog čuvara Ektora Morena i u 43. minutu odličnim udarcem duplirao vođstvo Arsenala.

Arsenal je dobro počeo i drugo poluvreme i posle kombinacije sa Aršavinom Fabregas je u 53. minutu postigao svoj drugi gol na utakmici i tako obezbedio "tobdžijama".

Na četvrti gol čekalo se nepunih 20 minuta, Brazilac Eduardo je petom proigrao Aršavina, on je dodao do Dijabia, kome nije bilo teško da savlada Romera.

Jedini gol za AZ postigao je Lens u 81. minutu, posle solo prodora.

U drugoj utakmici u grupi Standard je u Liježu pobedio Olimpijakos sa 2:0 i tako zadržao šanse za prolazak u drugu fazu takmičenja.

Golove za Standard postigli su Diomersi Mbokani i reprezentativac Srbije Milan Jovanović.

U prvih pola sata nije bilo ozbiljnijih prilika za gol, sve do 31. minuta, kada su domaći stigli do vođstva. Fudbaler Olimpijakosa Olaf Melberg izgubio je loptu, ona je došla do napadača belgijske ekipe Mbokanija, kome nije bilo teško da u 31. minutu savlada golmana gostiju.

Napadač Standarda Milan Jovanović iznenada se našao u šansi u 41. minutu, ali nije bio precizan.

Olimpijakos je u drugom poluvremenu morao da napada, a grčka ekipa mogla je do izjednačenja u 57. minutu ali je Enco Mareska glavom prebacio loptu preko gola.

Melberg je zatim mogao da se iskupi za grešku posle koje su domaći poveli, on je u 61. minutu pokušao da postigne gol iz voleja, ali je samo pogodio golmana.

Dva gola prednosti Standardu u 74. minutu mogao je da donese Elijakvim Mangala, ali je posle kornera glavom šutirao preko gola. Pobedu domaćih potvrdio je Jovanović u 88. minutu utakmice. Mbokani je dobro šutirao, golman gostiju je uspeo da odbije loptu, a napadač Srbije je loptu sproveo u praznu mrežu.

Standard posle večerašnje pobede ima četiri boda i nalazi se na trećem mestu u Grupi H.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.