Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2021, 17:02

Arsenal u 90+7: Englezi ne znaju sa VAR-om, a Parker sa Mitrovićem (VIDEO)

Fulam u dubokoj nadokandi ostao bez pobede koja bi mu povećala šanse u borbi za opstanak

Paranormalne pojave u Premijer ligi. Izgleda da je instinkt za preživljavanjem jači od želje za pravljenjem velikog rezultata. Na opšte iznenađenje u subotu je Njukasl dobio kandidata za Ligu šampiona, Vest Hem, da bi u prvom susretu nedeljnog programa 32. kola Fulam bio na pragu prvog slavlja na terenu Aarsenala – istog onog koji je u četvrtak veče pregazio Slaviju u Pragu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i umarširao u polufinale Lige Evrope – ali je ostao bez dva boda u sedmom minutu nadoknade – 1:1.

Možda se navijači londonskih klubova neće saglasiti, međutim, ni Tobdžije, ni Kolibaši nisu zaslužili više. Kako su igrali, možda bi najpoštenije da im se i ovaj poen oduzme, jer su u većem delu meča mučili loptu. Jednako kao što su sudije upotrebom VAR tehnologije mučile gledaoce.

Dvaput je VAR pomogao gostima, jednom domaćinu, a to završno pregledavanje snimka uskratilo je tim Skota Parkera senzacionalne pobede, one koja povećama šanse za opstanak. U sedmom minutu nadoknade posle karambola u kaznenom prostoru Fulama Rob Holding je bio u očiglednom ofsajdu, samo što su zvaničnici procenili da nije uticao na igru, niti zaklonio pogled Alfonsu Areoli, da bi u velikoj gužvi najslanažljiviji bio rezervista Edi Nketija i sprečio poraz ekipe Mikela Artete.

Možda drame ne bi bilo da je u prvom delu priznat gol Danija Sebaljosa ili da početkom drugog engleske sudije još jednom nisu pokazale kako nisu vične upotrebi VAR-a. Nigde na svetu se ne bi pokazalo na belu tačku posle duela štopera Gabrijela i Marija Lemine. Osim na Ostrvu. Štaviše, logično bi bilo zapitati se da li je ofanzivac gostiju inicirao kontakt nhad Brazilcem, tek Fulam je dobio zicer, koji je Džoš Maja silovitim udarcem pod prečku iskoristio vođstvo koje je trajalo do duboke nadoknade.

Kao što sudije ne znaju da koriste VAR, tako ni Skot Parker ne ume da iskoristi veliki uzlet Aleksandra Mitrovića u dresu reprezentacije Srbije. Teško je razumeti zašto je u ovako bitnoj utakmici opet snažnog centarfora ostavio van startnih 11, nije ga uveo ni kad je bilo logično da Mitar primi igru na sebe, zadrži loptu, porve se sa odbranom domaćina. Umesto toga, sve vreme je sedeo na klupi. Pitanje je da li će Parker na istoj ako Fulam sklizne u Čempionšip.

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Petak

Everton - Totenhem 2:2 (1:1)

/Sigurdson 31 penal, 62 – Kejn 27, 69/

Subota

Njukasl - Vest Hem 3:2 (2:0)

/Diop 36 ag, Žoelinton 41, Vilok 82 - Diop 73, Lingard 80 pen/

Vulverhempton - Šefild Junajted 1:0 (0:0)

/Vilijan Žoze 59/

Nedelja

Arsenal – Fulam 1:1 (0:0)

/Nketija 90+1 – Madža 59 pen/

17.00: (1,37) Mančester Junajted (4,80) Barnli (8,50)

Ponedeljak

21.00: (4,60) Lids (3,70) Liverpul (1,77)

Utorak

21.00: (1,58) Čelsi (3,80) Brajton (6,50)

Sreda

21.15: (8,50) Aston Vila (4,50) Mančester Siti (1,40)

Četvrtak

21.00: (1,60) Lester (3,80) VBA (6,00)

Odloženo

Sautempton – Kristal Palas

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Spartak i CSKA pritisnuli dugme za samouništenje, Nikolićeva Lokomotiva sama odlučuje o Ligi šampiona (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2021

Ako nastavi s dobrim igrama, Lokomotiva srpskog trenera može do kvalifikacija za Ligu šampiona naredne sezone..Nije mogao Marko Nikolić da se nada boljim vestima u završnici 26. kola ruske Premijer lige! Posle ubedljivog trijumfa protiv Rostova (4:1) dva direktna konkurenta za poziciju koja vodi...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.