Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2020, 11:45

Arsenal se uzalud nada, Soboslaj već dogovorio transfer?!

Kaže selektor Mađarske...

Mađarski vezista Dominik Soboslaj iz Red Bul Salcburga je jedan od najtražnijih mladih igrača Evrope. U prošlosti se Soboslaj najčešće pominjao kao želja Milana i Lacija, da bi ove jeseni zapalio Evropu igrama u klubu i reprezentaciji i privukao interesovanje još više klubova.

Već nedeljama se na Ostrvu spekuliše da je ofanzivni vezista prva želja Arsenalovog trenera Mikela Artete za zimski prelazni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rok, ali izgleda da je njegova budućnost odlučena.

Selektor mađarske reprezentacije Marko Rosi je otkrio italijanski medijima da je Soboslajov transfer navodno već ugovoren.

„Koliko sam ja čuo iz razgovora sa njegovim trenerima, izgleda da će u januaru promeniti klub. Najverovatnije ide u Lajpcig. Doduše, to nisam čuo od njega ili njegovog agenta“, rekao je Rosi.

Ovaj scenario nikoga ne bi iznenadio.

Većina najboljih igrača Salcburga prelazi u Lajpcig kada dostigne određeni nivo jer u ligi poput austrijske ne mogu da napreduju više. A oba kluba imaju istog vlasnika i prirodno je da igrači odlaze i slabije u jalu sredinu. Do sada su tim putem išli: Štefan Ilsansker, Peter Gulači, Dajo Upamekano, Bernardo, Nabi Keita, Beno Šmic, Konrad Lajmer, Amadu Hajdara, Hans Volf, Hi Čen Hvang, a Lajpcig je za to platio preko 100.000.000 evra austrijskom klubu.

Za Red Bul koji upravlja u oba kluba, najbitnije da novac ostaje „u kući“. A Soboslaj bi u Lajpcigu trebalo još da napreduje i da poveća vrednost.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.