Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2021, 22:09

Arsenal preselio VBA u Čempionšip uz lepotice Pepea i Vilijana (VIDEO)

Olerdajs prvi put u trenerskoj karijeri ispao iz Premijer lige

Vest Bromvič Albion čitave sezone stoji na tankom ledu opstanka u Premijer ligi. U jednom momentu posle vezanih pobeda nad Sutemptonom i Čelsijem zaličilo je da mogu da naprave čudo sa komandantom Semom Olerdajsom, ali umesto da ponove nešto slično protiv Lestera, Aston Vile i Vulverhemtona, prosuli su stečeno. Led je večeras pukao, Arsenal im je zadao konačan udarac, a VBA matematički propao u Čempionšip >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gde će se takmičiti naredne sezone - 3:1.

U prvom poluvremenu na terenu je postojao samo jedan tim, u druom su Tobdžije takođe više pretile iako ga je delimično obeležio čovek koji predstavlja jednu od retkih svetlih tačaka ekipe sa Hotornsa ove sezone - Mateus Pereira.

Izabranici Mikela Artete su sijaset akcija vukli po levoj strani, gde je Bukajo Saka ugalvnom pokušavao da centaršutevima pronalazi saigrače. Jednom je pogodio i to u 29. minutu i omogućio snalažljivom Emilu Smit Rou da se okiti prvencem u Premijer ligi. Bila je to 19. asistencija za Arsenalovog vunderkinda u svim takmičenjima otkako je debitovao novembra 2018. godine - od tog trenutka nijedan fudbaler Arsenala nije namestio više golova od njega.

Vrlo brzo bljesnuo je Nikola Pepe. Otkako je pre dve sezone došao na Emirejts za astronomskih 80.000.000 evra, o njemu se konstantno govori kao o neuspeloj akviziciji, ali kada mu se igra fudbal rađaju se majstorije. Krenuo je sa desna na levo, u jaču stranu i raspalio sa distance probušivši nemoćnog Džonstona. Došao je do šestog ovosezonskog pogotka u Premijer ligi, isto toliko zabeležio je u Ligi Evrope.

Tračak nade gostima da mogu do eventualnog boda ili možda preokreta doneo je Pereira. Brazilac se sredinom drugog dela zaleteo sa svoje polovine, dovukao loptu pred šesnasterac rivala i uz pomoć stative došao do desetog prvenstvenog gola (ima pet asistencija pride). Međutim izabranici Sema Olerdajsa posle prepolovnljenog zaostatka nisu uspeli da ozbiljnije zaprete, što je značilo da će Olerdajs ovu sezonu pamtiti kao prvu od 17 u kojoj je ispao iz Premijer lige.

Do kraja smo videli i Vilijana u epozodi "Kao nekada", pošto je lepoticom iz slobodnjaka ispratio VBA iz engleske elite. Klub sa Hotornsa je 11. put u istoriji ispao iz elite u niži rang, a lošiji skor ima samo Birmingem siti kojem se to dešavalo u 12 navrata.

PREMIJER LIGA - 35. KOLO

Petak

Lester - Njukasl 2:4 (0:2)

/Olbrajton 80, Iheanačo 87 – Vilok 22, Damet 34, Vilson 64, 73/

Subota

Lids - Totenhem 3:1 (2:1)

/Dalas 13, Bamford 42, Rodrigo 84 - Son 25/

Šefild junajted - Kristal Palas 0:2 (0:1)

/Benteke 2, Eze 88/

Mančester Siti - Čelsi 1:2 (1:0)

/Sterling 44 - Zijeh 63, Alonso 90+2

Liverpul - Sautempton 2:0 (1:0)

/Mane 31, Tijago 90/

Nedelja

Vulverhempton – Brajton 2:1 (0:1)

/Traore 76, Gibs Vajt 90 – Dank 13/

Aston Vila - Mančester Junajted 1:3 (1:0)

/Traore 24 - Fernandeš 52pen, Grinvud 56, Kavani 87/

Vest Hem - Everton 0:1 (0:1)

/Kalvart-Luin 24/

Arsenal - Vest Bromvič Albion 3:1(2:0)

/Smit Rou 29, Pepe 35, Vilijan 90 - Pereira 67/

Ponedeljak

21.00: (2,25) Fulam (3,15) Barnli (3,45)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

TRENERU PRVI PUT U KARIJERI: Arsenal ‘deportovao’ VBA u Čempionšip!

Izvor: HotSport.rs, 09.Maj.2021

Arsenal je poslao ekipu VBA u Čempionšip! Po prvi put u svojoj trenerskoj karijeri, Sem Olerdejs je ispao iz Premijer lige. Njegov tim je gostovao u Londonu Arsenalu, u okviru 35. kola engleske Premijer lige i tom prilikom pretrpeo poraz od 3:1. Arsenal je ekipu Vest Bromvič Albiona ‘načeo’ u...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.