Arsenal osvojio F.A. Kup

Izvor: B92, 21.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal osvojio F.A. Kup



Na stadionu "Milenijum" u Kardifu, fudbaleri Arsenala osvojili su F.A. Kup pobedom nad Mančester junajtedom od 5:4, posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca. U regularnom toku bilo je 0:0. To je prvo finale odlučeno sa "bele tačke".

Mančester junajted bio je tim koji je dominirao tokom svih 120 minuta. Statistika je bila potpuno na strani ekipe Aleksa Fergusona, 23:5 je bio odnos u šutevima na gol, a 9:1 u njegov okvir. Stativu je pogodio Runi, prečku Van Nistelroj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "uz pomoć" Fredija Ljngberga, zicere su imali i Kin i Skols. Sjajan je bio Kristijano Ronaldo, koji je "lomio" svoje čuvare po levoj strani, a u nekoliko navrata imao je i odlične šuteve ka golu Jensa Lemana.

U 26. minutu Rio Ferdinand je postigao gol koji je poništen zbog aktiviranog ofsajda.

Sa druge strane, Arsenal bez značajnijih šansi, ali je njegova odbrana igrala veoma koncentrisano i ipak zasluženo izborila prvo produžetke, a potom i penale. Od 117. minuta, "tobdžije" su igrale sa igračem manje zbog drugog žutog kartona, Fernanda Rejesa.

Maksimalnu koncentraciju ekipa Arsena Vengera pokazala je i tokom izvodjenja penala, jer je svih pet igrača savladalo Kerola.

penali:

1:0 Nistelroj, 1:1 Loren, Leman brani Skolsov udarac, 1:2 Ljungberg, 2:2 Ronaldo, 2:3 Van Persi, 3:3 Runi, 3:4 Ešli Koul, 4:4 Kin i 4:5 Viera.

Atmosfera na stadionu "Milenijum" bila je spektakularna, a pored uobičajenih pesama, Arsenalovi fanovi su često provocirali Junajtedove skandiranjima "U.S.A." i američkim zastavama, zbog nedavnog preuzimanja kluba od strane američkog milijardera Malkolma Glejzera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.