Arsenal kao nekad!

Izvor: Vesti-online.com, 02.Dec.2018, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal kao nekad!

Nedeljni program 14. kola Premijer lige doneo nam je dva duela londonskih klubova. U zapadnom delu grada sastali su se Čelsi i Fulam, a nešto severnije Arsenal i Totenhem.

Na "Stamford Bridžu" nije bilo iznenađenja, u utakmici u kojoj je Aleksandar Mitrović poneo kapitensku traku Fulama, dok je na "Emirejtsu" viđena fantastična utakmica!

Postignuto je šest golova, viđena su dva preokreta, nekoliko odličnih šansi, dva penala, crveni karton, tenzija, umalo i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tuča igrača. Sve to od starta je podiglo publiku na noge.

Arsenal - Totenhem 4:2 (1:2).

"Tobdžije" su izuzetno motivisano ušle u utakmicu i od prvog minuta krenule u juriš. To im se vratilo penalom u 9. minutu, zbog igranja rukom, koji je u pogodak pretvorio Pjer- Emerik Obamejang.

Totenhem je potom pojačao svoje napade i u razmaku od četiri minuta uspeo da dođe do preokreta. U 30. je Erik Dajer uspeo da izjednači udarcem glavom na asistenciju Eriksena iz prekida, a onda je u 34. Hari Kejn doneo vođstvo Totenhemu iz diskutabilno dosuđenog penala. Da li je sudija Majk Din pogrešio ili je Holding zaista zakačio po nozi Sona, teško je reći. Na snimku se čini da kontakta nije bilo, ali fotografija pokazuje drugačije...

Kako bilo, Kejn je precizno šutirao sa 11 metara za 2:1 u korist Totenhema posle prvog poluvremena.

U pauzi između dva dela igre, Unai Emeri odlučio je da napravi dvostruku izmenu, pa su u svlačionici ostali Henrik Mhitarijan i Aleks Ivobi, dok su se na terenu našli Aron Ramzi i Aleksandre Lakazet.

Te izmene ispostavile su se kao odlične. Arsenal je u drugom poluvremenu imao potpunu inicijativu, a prvo je Remzi lepo iz uklizavanja proigrao Obamejanga čiji je šut iz prve sa 18 metara završio iza Lorisovih leđa, da bi potom u 74. minutu pritisak naterao Hojta na grešku, što je iskoristio Kolašinac da mu ukrade loptu i proigra Lakazeta, koji je bio precizan sa ivice kaznenog. Iako se okliznuo prilikom šuta, imao je sreću da lopta zakači jednog od igrača Totenhema i završi u mreži.

Samo tri minuta kasnije, Lukas Toreira je zapečatio sudbinu gostiju, a Obamejang posle golova upisao i asistenciju odličnim dodavanjem.

Nervoza kod igrača Totenhema kulminirala je drugim žutim kartonom Janu Vertongenu, koji je u 85. minutu morao van terena. Prvi put Belgijanac je opomenut već u 9. minutu.

Arsenal je u ovoj utakmici uputio duplo više šuteva ka protivničkom golu (22-11) i imao veći posed lopte (59.4-40.6), što jasno pokazuje da su "tobdžije" motivisanije ušle u ovu utkamicu. Donelo im je to tri boda, kojima su se izjednačili sa današnjim rivalom na četvrtom mestu tabele.

Ready, aim, FIRE #ARSTOT pic.twitter.com/u1w4GFJZ7N— Arsenal FC (@Arsenal) 02. децембар 2018.

TORREIRA, WOOOOOOAH pic.twitter.com/oJJDiK6XU0— Arsenal FC (@Arsenal) 02. децембар 2018.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.