Arsenal Aleksisa Sančeza platio 42.500.000 evra, a premijerligaši su mogli da ga dovedu za 4.000.000

Izvor: MozzartSport.com, 19.Jan.2015, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal Aleksisa Sančeza platio 42.500.000 evra, a premijerligaši su mogli da ga dovedu za 4.000.000

„Čim smo počeli da ga pratimo primetili smo da ima ličnost koja nije normalna za dečaka tih godina“, rekao je čovek koji ga je doveo Evropu

Aleksis Sančez je eksplodirao prelaskom u Arsenal i postao jedna od najvećih zvezdi evropskog fudbala te ni cifra od 42.500.000 evra koliko su Tobdžije izdvojile za njega ne deluje previsoko. Mada kada se zna za koliko je Čileanac koštao kada su ga veliki klubovi prvi put zapazili skauti po Engleskoj bi opasno trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da crvene.

Predsednik Udinezea Đampaolo Poco je bio najhrabriji i odlučio je da dovede Čileanca pre devet godina, a otkrio je da je klub sa Friulija imao oštru konkurenciju.

„Veliki klubovi, i to ne samo engleski, su bili blizu dogovora, ali smo mi bili dobri u dovođenju igrača pre nego što postanu poznati. Hteo je da dođe kod nas jer je želeo u Evropu i zato što smo prvi verovali u njega“, rekao je Poco.

Udineze je poznat kao klub koji ima sjajnu skauting mrežu, a Sančezov bivši saigrač Matej Vidra je rekao da će Sančez unaprediti fudbalere Arsenala jer se uvek ponašao kao trener i pomagao saigračima.

„Naši skauti u Južnoj Americi su videli njegove nesumnjive tehničke kvalitete, ali čim smo počeli da ga pratimo primetili smo da ima ličnost koja nije normalna za dečaka tih godina“, nahvalio je Sančeza Poco.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.