Izvor: MozzartSport.com, 30.Maj.2020, 11:19

Arminiji je potrebno buđenje

Lider Cvajte u prva dva kola nastavka nema trijumf

Pauza definitivno nije prijala Arminiji. Klub iz Bilefelda je po povratku “prosuo“ dva boda u nadoknadi protiv Osnabrika, potom remizirao sa Hamburgom i još uvek čeka na trijumf u nastavku šampionata, a “krvnu sliku“ mogao bi da popravi već danas na gostovanju Holštajn Kilu (13.00)

Domaćin gotovo da je završio svoj posao za ovu sezonu. Ušuškan na sredini tabele, podjednako udaljen od mesta za promociju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i opasne zone, ne bi trebalo da ima problema sa „članskom kartom“ za narednu sezonu u Cvajti. Arminija ne namerava da mu i sledeće godine pravi društvo, pa bi joj posle tri vezana remija pobeda i te kako bila potrebna, ukoliko želi da se dodatno odvoji od najbližih pratioca Hamburga i Štutgarta, koji su pride u ovom kolu međusobno ukrstili koplja.

Odbrana Arminije je i dalje na visini zadatka - daleko najbolja u ligi - štaviše, tim je u najvećoj meri zahvaljujući poslednjoj liniji tima neporažen od starta 2020. ali napad polako zakazuje, zbog čega bi navali gostiju dobro došlo gostovanje Holštajnu koji, iako na sedmoj poziciji, ima jednu od najslabijih odbrana u ligi. Međusobni dueli uglavnom su donosili golove na obe strane, kakav je slučaj bio na četiri od poslednjih pet, a na prethodna tri slavila je Arminija, koja ove sezone važi za najbolju gostujuću ekipu.

Bitan meč u borbi za opstanak odigraće Karlsrue i Sankt Pauli (13.00). Pred remi sa Hajdehajmom u prošlom kolu, trener gostiju Jos Luhukaj govorio je kako nijednog trenutka nije dovodio opstanak u pitanje, ali kako ovog podneva gostuje pet bodova udaljen od današnjeg protivnika i zna da bi se u slučaju poraza ta prednost istopila, holandski stručnjak je “promenio ploču“. Kako i ne bi, njegov tim u prva dva kola nastavka nema pobedu koja mu je preko potrebna kako bi nešto lakše disao u nastavku šampionata.

Mislim da pobedom ne bismo završili posao. U teoriji, cilj je 40 bodova. Možda malo manje, možda malo više“, rekao je Luhukaj. Za ovaj susret Holanđanin neće moći da računa na svog “arhitektu“, brzonogog Rija Mijačija, asistenta za sedam ligaških golova i strelca jednog. Domaći tim može da se uzda u podatak da Sankt Pauli užasno igra na strani i jedino je Dinamo Drezden sakupio manje bodova od njih na gostovanjima.

U istom terminu u poslednje vreme sve bolji Bohum – šest vezanih mečeva bez poraza – gostuje još jednom konkurentu u borbi za opstanak, ekipi Nirnberga, koja već četiri kola ne zna za trijumf.

Poslednji, svakako ne i manje atraktivan meč, odigraće Sandhauzen i Hanover koji u trijumfu traže luku spasa.

CVAJTA - 29. KOLO

Petak

Darmštat - Grojter 1:1 (0:0)

/Šnelhart 56 - Stefanijak 87/

Osnabrik - Jan Regenzburg 2:2 (0:2)

/Alvarez 67, 70 - Stolce 8, Besuškov 37pen/

Subota

13.00: (2,75) Holštajn Kil (3,30) Bilefeld (2,55)

13.00: (2,65) Karlsrue (3,20) Sankt Pauli (2,75)

13.00: (2,25) Nirnberg (3,35) Bohum (3,20)

13.00: (2,75) Sandhauzen (3,25) Hanover (2,60)

Nedelja

13.30: (7,50) Dinamo Drezden (4,40) Štutgart (1,45)

13.30: (2,00) Hajdenhajm (3,45) Aue (3,80)

13.30: (1,45) Hamburger (4,40) Vehen (7,25)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.