Izvor: MozzartSport.com, 19.Avg.2020, 12:15

Armejci na crti vladarima Rusije, Lokosi još malo sa Mirančukom

CSKA gostuje Zenitu u derbiju kola, Železničari idu na megdan Uralu

Najuspešniji ruski klubovi poslednje decenije bili su nepogrešivi u uvodna dva kola Premijer lige. Večerašnji dvoboj Zenita i CSKA u Sankt Peterburgu pokazaće da li će Moskovljani uspeti da nametnu borbu šampionima (19.00). Prethodne dve runde potvrdile su predviđanja onih koji su rekli da će ovo prvenstvo biti gladak nastavak prethodnog. Uz tako kratku pauzu, ima smisla.

Strašan je Zenit >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na startu sezone. Ekipa iz Sankt Peterburga u svojim vitrinama drži sva tri trofeja u Rusiji, a novu kampanju počela je sa dve pobede protiv Rotora i Rostova, bez primljenog gola. Na crtu mu stiže probuđeni CSKA u derbiju trećeg kola prvenstva Rusije.

Pored ovih rivala, svih šest bodova ima još i Lokomotiva srpskog stratega Marka Nikolića. Zenit nije mnogo menjao ekipu između dve sezone. Jedina bitna promena je odlazak Branislava Ivanovića. Na njegovo mesto u poslednjoj liniji odbrane stigao je Dejan Lovren iz Liverpula, a Hrvat je stigao i da se upiše u listu strelaca u subotu u Rostovu. U napadu gospodare novi kapiten Artjom Dzjuba i Iranac Serdar Azmun.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Armejci su prošle sezone bili tek četvrti, izmakle su im i kvalifikacije za Ligu šampiona, pa sada cilj popravljanje utiska. Beloruski stručnjak Viktor Gončarenko podmladio je ekipu prošle sezone, a ove je cilj napad na titulu. Pravi ispit je duel sa najboljim timom u zemlji.

Problem za goste je povreda iskusnog napadača Alana Džagoeva. On je u subotu u meču protiv Tambova izašao iz igre u 28. minutu. Takođe, u prva dva kola za Moskovljane nije igrao ni prošle sezone najbolji strelac tima, Hrvat Nikola Vlašić.

Protekle sezone Zenit je osvojio četiri boda protiv CSKA. Na Gasprom areni bilo je 1:1, dok je u Moskvi pre dva meseca bilo čak 4:0 za tim iz Sankt Peterburga, a dva gola bila su delo Brazilca Malkoma, nekadašnjeg fudbalera Barselone. Armejci ne znaju za pobedu protiv šampiona Rusije na prethodne tri utakmice. Poslednji put su slavili 11. novembra 2018. godine u Moskvi, kada je bilo 2:0.

Zenit na svom terenu nije izgubio od moskovskog tima na osam vezanih utakmica u prvenstvu. Ima pet trijumfa uz tri remija. CSKA je slavio poslednji put u Sankt Peterburgu 10. aprila 2011. godine.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ništa manje akutno nije pitanje forme Lokomotive, koja je, iako je od Krasnodara uzela tri boda, učinila to zahvaljujući jednoj finti i udarcu Alekseja Mirančuka. Sve glasnije i glasnije priča se da će ovaj fudbaler uskoro otići - moguće je da će mnogo toga postati jasnije već ove nedelje - i, najverovatnije, Loko će igrati u Ligi šampiona bez njega. Ali, danas će ovaj ofanzivac biti u sastavu za gostovanje Uralu.

RUSIJA 1 - 3. KOLO

Utorak

Soči – Rubin 3:2 (1:0)

/Mevlja 44, Noboa 85, Miladinović 90+2 – Ignatjev 67, Makarov 76/

Tambov – Himki 1:0 (1:0)

/Čuperka 14/

Krasnodar – Arsenal Tula 1:0 (1:0)

/Petrov 35, Berg 66/

Sreda

15.00: (4,10) Ufa (3,10) Spartak (2,05)

15.00: (4,80) Ural (3,45) Lokomotiva (1,80)

17.00: (2,20) Ahmat (3,05) Rotor (3,70)

18.00: (2,55) Dinamo (3,00) Rostov (3,00)

19.00: (1,70) Zenit (3,60) CSKA (5,30)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Armejci na crti vladarima Rusije, Lokosi još malo s Mirančukom

Izvor: MozzartSport.com, 19.Avg.2020

CSKA gostuje Zenitu u derbiju kola, Železničari idu na megdan Uralu..Najuspešniji ruski klubovi poslednje decenije bili su nepogrešivi u uvodna dva kola Premijer lige. Večerašnji dvoboj Zenita i CSKA u Sankt Peterburgu pokazaće da li će Moskovljani uspeti da nametnu borbu šampionima (19.00)....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.