Izvor: MozzartSport.com, 02.Jun.2020, 18:52

Armani opet bacio bombu - Dilejni potpisao na dve godine

Posle Hajnsa, još jedno veliko pojačanje u Milanu

Olimpija iz Milana ozvaničila je dovođenje novog pojačanja - Malkolma Dilejnija.

Kako je istakao tim iz Milana, došlo je do dogovora posle kog je Amerikanac potpisao ugovor na dve godine. I sam igrač se javio i istakao zadovoljstvo zbog odrađenog posla.

"Samo želim da istaknem koliko sam srećan i uzbuđen što sam na startu nove avanture i izazova. Postao sam deo moćnog projekta u istorijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << klubu. Ne mogu da dočekam da dođem u moj novi dom, u sjajni grad Milan", rekao je Dilejni.

Tridesetjednogodišnji Amerikanac postizao je ove sezone 10,2 poena i 4,8 asistencija na 26 utakmica Evrolige koje je odigrao u dresu Barselone pre nego što je došlo do pauze izazvane virusom korona.

Podsetimo, Malkolm Dilejnije pre nekoliko sedmica napustio Barselonu pošto je sporazumno raskinuo ugovor. Dilejniju je saradnja sa Barselonom svakako isticala 30. juna.

Bivši plejmejker Atlante navodno je bio među onima koji su se protivili drastičnom umanjenju primanja po uvođenju vanrednog stanja, pa je možda baš to vrlo verovatan razlog ranijeg prekida saradnje. Klub se samo oglasio kratkim saopštenjem u kojem je potvrđen kraj saradnje, uz najlepše želje za nastavak karijere. Dilejni je kasnije otkrio da nije uopšte dobio ponudu Barselone da produži ugovor, a onda je i pojasnio da je njegova odluka bila da se vrati u SAD kako bi bio blizu porodice, a tamo je mogao i da trenira.

Odmah posle toga usledile su vesti u kojima se ovaj grač vezuje za Armani, a na kraju se to ispostavilo kao tačno. I zvanično. Dilejni je ove sezone u Evroligi beležio 10,2 poena na 43 odsto pogođenih šuteva za tri poena i 44 odsto realizacije iz igre, a imao je još i 4,8 asistencija i 2,2 skoka. Pre njega u Olimpiju je stigao Kajl Hajns, što samo pokazuje kakve su ambicije tima iz Milana za narednu sezonu.

Pored toga, pominje se interesovanje za Điđija Datomea i Derika Vilijamsa.

Sa uzbuđenjem čekamo naredne poteze Olimpije iz Milana. Za sada, uz CSKA, definitivno najuzbudljivijeg tima što se tiče transfera.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMERIKANAC POTPISAO: Prave MOĆAN tim za Evroligu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2020

Pojačanje....Armani pravi moćan tim za sledeću sezonu - Malkolm Dilejni zvanično je postao član kluba iz Milana...Iskusni američki plejmejker je sa čelnicima učesnika Evrolige potpisao dvogodišnji ugovor. Plejmejker stiže u Milano iz redova Barselone za koju je nastupao prošle sezone. U ekipi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.