Izvor: Piplmetar.rs, 28.Jun.2023, 22:30

Armani doveo novog centra, Dejvis odlazi?

Ređaju se transferi u evrolligaškim klubovima, a italijanski šampion Armani iz Milana je potpisao ugovor do 2027. godine sa Guljelmom Karuzom, 2.08 m visokim košarkašem koji igra na pozicijama krilnog centra i centra.
Rođen je 1999. u Napulju, u julu će napuniti 24 godine, a u ekipu Armanija dolazi iz Varezea.
“Osećamo da je Karuzo igrač u nastajanju i momak sa pravom ličnošću da se uklopi u naš tim, koji još uvek može mnogo da napreduje“, rekao je generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << menadžer Olimpije Hristos Stavropulos, a prenosi klupski sajt.
Naravno, Karuzo je presrećan što dolazi u evroligaški klub.
“Veoma sam srećan i ponosan u isto vreme što imam priliku da budem deo velike organizacije, kako u Italiji tako i u Evropi, kao što je Armani Milano. Biće to izuzetno motivišuća avantura. Ovde sam da učim od najboljih igrača i nastavim da se usavršavam. Moj cilj je da učinim sve kako bih pomogao timu na bilo koji način, zahvalan na ovoj neverovatnoj prilici“, izjavio je Karuzo, koji je 2018. otišao u Ameriku i naredne tri sezone igrao na Univerzitetu Santa Klara u Kaliforniji.
Sa Bronkosima je odigrao ukupno 68 utakmica tokom tri godine, uključujući 49 kao starter. U sezoni 2019/20 prosečno je beležio 9,7 poena po utakmici i 4,4 skoka po utakmici. U sezoni 2020/21 postizao je 9,3 poena po utakmici i 4,8 skokova za 22,6 minuta. Njegov maksimum u karijeri je 25 poena protiv San Hozea. Godine 2021. napustio je koledž sa preostalom još jednom sezonom i preselio se u Vareze gde je igrao poslednje dve sezone. U prvoj je odigrao 19 utakmica uz prosek od 3,8 poena i 2,6 skokova za 9,4 minuta. U drugoj je odigrao 30 utakmica uz 9,2 poena po utakmici, 3,8 skokova i najbolje od svega imao je 67,1% u šutu za dva poena i 40,6% u šutu za tri poena, prenosi Arman

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.