Izvor: MozzartSport.com, 21.Jun.2021, 23:26

Argentinci najteže pregurali, sada overavaju prvo mesto u grupi

Gaučosi u 3. kolu Kopa Amerike od 02.00 igraju protiv Paragvaja u Braziliji

Nije raspored na početku Kopa Amerike bio baš naklonjen Argentincima. Najteža dva protivnika u grupi A imali su u prva dva kola i preživeli su. Osvojili su četiri boda, te se tako probili na prvo mesto, a u 3. kolu ih očekuje noćas od 02.00 duel sa Paragvajem u Braziliji.

Gaučosi su remizirali na premijeri sa Čileom (1:1), a potom su u prošlom kolu savladali Urugvaj (1:0). Sada na stadionu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << "Mane Garinča" igraju protiv tima kojem su dužni za saplitanje u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

Argentinci i Paragvajci su se sastali u novembru prošle godine u Buenos Ajresu, a gosti su rano poveli sa 1:0, posle čega opšta ofanziva Gaučosa nije donela preokret. Uspeo je Nikolas Gonzalez da donese izjednačenje, ali gosti su izdržali i ostalo je 1:1.

02.00: (1,55) Argentina (3,90) Paragvaj (6,75)

Računajući sva takmičenja i prijateljske mečeve Argentinci ne znaju za poraz na poslednjih 15 utakmica. Odličan niz, ali utisak kvari pomalo neuverljiva igra na neklm utakmicama.

Gaučosi su protiv Urugvaja u subotu sačuvali svoj gol tek drugi put na poslednjih sedam mečeva. Samo još Peruanci nisu uspeli da im daju gol od oktobra prošle godine.

Evidentno je da je Lionel Mesi doputovao izuzetno motivisan u Brazil na turnir, ubedljivo je bio najbolji igrač Argentine u prva dva kola. Bio je strelac protiv Čileanaca, dok je protiv Urugvaja namestio gol Gvidu Rodrigezu. Pored ta dva detalja, najčešće je upravo Mesi bio taj kod koga je bila lopta u opasnoj zoni.

Paragvaj je takođe dobro otvorio Kopa Ameriku, opravdao je u 1. kolu ulogu favorita protiv Bolivije i trijumfovao sa 3:1. Kako je bio slobodan u 2. kolu, imao je i više vremena za odmor od Argentinaca. To je možda šansa tima na čijoj klupi sedi argentinski stručnjak Eduardo Berizo, čovek koji je već dva puta izvukao 1:1 sa Paragvajcima protiv Gaučosa.

KOPA AMERIKA - 3. KOLO

GRUPA A

Ponedeljak

23.00: (2,00) Urugvaj (3,30) Čile (4,00)

Utorak

02.00: (1,55) Argentina (3,90) Paragvaj (6,75)

*** kvote su podložne promenama

GRUPA B

Nedelja

Venecuela - Ekvador 2:2 (0:1)

/Kastiljo 51, Ernandez 90+1 - Presijado 39, Plata 71/

Ponedeljak

Kolumbija - Peru 1:2 (0:1)

/Borha 53pen - Pena 17, Mina 64g/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.