Argentina sa devet života

Izvor: MVP.rs, 13.Avg.2016, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Argentina sa devet života

Fantastična utakmica u južnoameričkom klasiku.

U kojem god sportu se sastali, duel između Brazila i Argentine će privući veliku pažnju. Tako je bilo i u "Karioka 1" areni, koja je bila ispunjena navijačima oba tima. Vrela atmosfera, fantastična individualna ostvarenja i dva produžetka. Nešto više od jedne košarkaške utakmice teško da možete da poželite. Argentina je na kraju slavila rezultatom 111:107!

Argentince su do trijumfa nosili fantastični Andres >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Noćioni sa 37 poena i 11 skokova, odnosno Fakundo Kampaco sa 33 poena i 11 asistencija! Popularni El Čapu je čak pogodio i trojku za prvi produžetak, dok je Kampaco u drugom nastavku bio nezaustavljiv.

Gaučosi su mnogo bolje započeli duel i prvu četvrtinu su završili sa prednošću od 28:19. Oni su forsirali igru iz centralnog pika sa Fakundom Kampacom i Luisom Skolom. Iz takve igre je najviše profitirao u šutu raspoloženi Andres Noćioni koji bi dobijao pas na stranu van linije 6.75. Argentina je u prvom periodu pogodila šest trojki! Brazil sa druge strane u napadu nije mogao da se sastavi. Domaći igrači su srljali i uzimali teške šuteve.

Ipak, sve se promenilo u drugom poluvremenu i to od trenutka kada su u igru ušli rezervisti Vitor Benite i Giljerme Đovanoni. Oni su na kanonadu odgovorili kanonadom i tako iznenadili svoje protivnike koji nisu imali odgovor. Trojka za trojkom i Karioke su preokrenule. I ne samo to, već su stekle i kapitalni višak (52:42). Drugi period Brazilci su rešili u svoju korist rezultatom 33:16 za ukupnih 52:44.

A, onda se desio moćni Noćioni. Košarkaš Real Madrida je iz svih mogućih pozicija zatrpavao brazilski koš. Iznuđivao je mnogo faulova, probijao je, pogađao trojke... Izgledalo je kao da se Karioke ništa ne pitaju, iako su na startu treće četvrtine dobili Nenea Ilarija. Sjajna rola popularnog El Ćapua nije bila dovoljna za potpuni preokret, ali je bio za povratak u duel. Nakon 30 minuta igre na semaforu je pisalo 72:67, a pored Noćionijevog imena je u statistici pisalo 29 poena!

Iako se igrala odlučujuća četvrtina, igra oba tima je bila lenja. Tražila su se najjednostavnija rešenja, sa malo kretnji u napadu. Usledio je ružan period igre u kome su se ekipe ispromašivale u šutu za tri poena. Brazil se donekle odlepio sa linije penala do kojih je srećno dolazio srljanjem. Na sreću po domaće, gosti su odigrali još nespretnije. Tako iskusna ekipa ne bi smela da dozvoli sebi da pri osnovnim dodavanjima gubi lopte. Na desetak sekundi do kraja, pri rezultatu 75:72 za Brazil, Argentina je pošla u napad. Do lopte je došao sjajni Noćioni koji je uz dosta sreće pogodio za produžetak!

Izlaskom Skole na početku produžetka, razgoropadio se Ilario, koji je zidanjem Markosa Delije lagano dolazio do zicer situacija. Kampaco sa druge strane, kao da je želeo da se po svaku cenu proslavi, pa je uzimao šuteve u padu ili je probijao kroz gužvu. Ipak, Noćioni i Kampaco su sjajnom saradnjom omogući Argentini novih pet minuta.

Drugi produžetak obeležio dvoboj Kampaca i Leandra Barbose. Argentinac je doneo svome timu vođstvo od osam poena, ali je Brazilac uzvratio istom merom. Domaći su na kraju izgubili zbog nerezonske igre u napadu koji su rešavali u prvim sekundama.

Uskoro opširnije...

(foto: FIBA)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.