Arbitar koji je vređao Murinja mora pred sudiju

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 22:24

Arbitar koji je vređao Murinja mora pred sudiju

Marko Sera, četvrti sudija na meču Kremonezea i Rome poslednjeg dana februara, ipak će morati pred sudiju.

Njega je javni tužilac optužio zbog neprimerenog obraćanja treneru Rome Žozeu Murinju.

Portugalac je tada isključen na intervenciju Sere, ali je na to burno reagovao pošto mu se četvrti sudija obratio na nedoličan način.

Murinjo je odmah posle meča najavio tužbu protiv sudije, koji je iz Torina i za kog je Žoze odmah rekao kako je želeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ga isprovocira i isključi, kako ne bi vodio tim na meču sa Juventusom.

Tužilac Ćine je u optužbi naveo da se "Sera ponašao nedolično, da je vređao trenera i koristio neprimeren rečnik", čime je prekršio principe i pravila ponašanja i fer-pleja u sportu, ali takođe i Kodeks ponašanja Italijanske sudijske organizacije.

Murinju je kazna suspenzije naknadno ukinuta tako da je on vodio ekipu protiv Juventusa.

Roma je na meču sa Starom damom 5. marta slavila sa 1:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.