Aragones napušta Španiju posle EP

Izvor: B92, 18.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aragones napušta Španiju posle EP



Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis Aragones najavio je odlazak sa te funkcije posle Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj. Španija je pobedom nad Švedskom sa 3:0 u Madridu, u subotu osigurala plasman na završnicu kontinentalnog šampionata, ali je bez obzira na uspešan završetak kvalifikacija, Aragones najavio kraj saradnje sa Fudbalskim savezom Španije.

"Ja sam kao mleko. Kada mu prođe rok trajanja ne možete više da ga pijete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ", rekao je 69-godišnji stručnjak, koji će napustiti selektorsko mesto bez obzira na rezultate Španije u Austriji i Švajcarskoj.

Aragones je imao sreće da uopšte dočeka kraj kvalifikacija na čelu španskog nacionalnog tima, pošto je posle vezanih poraza od Severne Irske i Švedske na početku kvalifikacionog ciklusa bio pod žestokim udarom španskih medija. Rukovodstvo FS Španije je, međutim, zadržalo poverenje u iskusnog stručnjaka, koji je u preostalih 8 utakmica zabeležio 7 pobeda i odveo Španiju na EP.

U poslednjoj utakmici kvalifikacija za EURO 2008, Španija u sredu dočekuje Severnu Irsku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.