Apić opet dominirao

Izvor: Mondo, 31.Dec.2018, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apić opet dominirao

Centar FMP se drugi put zaredom, a treći put ove sezone izdvojio kao najkorisniji igrač kola ABA lige.

Dragan Apić pomogao je ekipi FMP da savlada Megu Bemax (106:89) zabeleživši 27 poena, pet skokova, tri asistencije i tri ukradene lopte, uz šut za dva poena 7/11 i skoro savršenu realizaciju slobodnih bacanja 13/14.

To je uz čak 13 faulova nad njim bilo dovoljno za indeks korisnosti 42 i zvanje MVP 13. kola ABA lige.

Apiću je to treća "mala" MVP >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << titula ove sezone, po čemu se izjednačio sa krilom Zadra Lukom Božićem.

Prethodno je osvajač zlatne medalje na U-20 Evropskom prvenstvu 2015. godine bio najkorisniji igrač prve i 12. runde regionalnog takmičenja, a zanimljivo je da u osmom kolu NIJE bio MVP ni sa svojim rekordnim indeksom 43, pošto su "panteri" tada izgubili od Cedevite.

Apić, ujedno najbolji strelac kola, na 12 utakmica ove sezone beleži u proseku 21,8 poena, 7,3 skokova, 1,8 asistencija i 1,8 ukradenih lopti, a indeks mu je 31,2 po meču.

U poslednjem kolu ABA lige u 2018. godini istakli su se još Boriša Simanić sa 12 skokova, Domen Bratož (Krka) i Marko Ljubičić (Cibona) sa po šest ukradenih lopti, dok su Filip Krušlin (Cedevita), Luka Božić i Stefan Pot (FMP) prednjačili među dodavačima, sa po sedam asistencija.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.