Apić dominirao u dvorani Krešimir Ćosić, FMP pobedio Zadar

Izvor: B92, 21.Dec.2018, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apić dominirao u dvorani "Krešimir Ćosić", FMP pobedio Zadar

Košarkaši FMP pobedili su Zadar u 12. kolu ABA lige sa 85:79.

Zadar je tako prekinuo niz od tri pobede u ligi, a FMP niz od četiri uzastopna poraza u prethodnih mesec dana.

Najefikasniji je kod pobednika bio Dragan Apić sa 26 poena, devet skokova i dve asistencije, a Marko Jeremić je imao 20 poena.

Još 12 je dodao Stefan Pot, dok je kod domaćina u dvorani "Krešimir Ćosić" više igrača imalo dvocifren košgeterski učinak. Kvami Von je ubacio 15, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Luka Božić 14, Magariti 12, a Litl 11 poena.

FMP je vodio tokom većeg dela meča, ali je slavio zahvaljujući boljoj završnici. Mada ta prednost nije bila velika, bila je konstantna. Zadar je u poslednja dva minuta imao potpuni priključak i zaostajao samo poen 76:77 kada je Radovanović pogodio za dva.

Usledila su dva bitna promašaja Božića sa linije penala posle ofanzivnih skokova, a onda i dva pogođena penala Apića za 81:76 na minut i 43 sekunde do kraja.

Pobedu je minut kasnije samo potvrdio Jeremić dvojkom, a Magariti je samo ublažio poraz šutem za tri poena u poslednjem napadu svoje ekipe. FMP posle pobede ima skor od pet pobeda i sedam poraza, dok je Zadar na četiri pobede i osam poraza.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.