Izvor: MozzartSport.com, 01.Mar.2021, 15:18

Antverpen u problemu: Šestorica prvotimaca "u autu", najbolji strelac pod znakom pitanja

Drugoplasirani tim Župiler lige u 28. kolu gostuje Levenu (20.45)

Protekle nedelje Antverpen je stavio tačku na, i pored ubedljivog poraza od Rendžersa u šesnaestini finala Lige Evrope, vrlo uspešnu kontinentalnu odiseju, te će u nastavku sezone moći maksimalno da se fokusira na domaće prvenstvo. Obaveze u Evropi poremetile su tim sa severa Belgije, pa je između mečeva sa škotskim velikanom nanizao dva remija i dozvolio Genku, Ostendeu, Anderlehtu i Varegemu da mu ugroze >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << drugu poziciju. A kako je svaki od pomenutih timova slavio u 28. kolu Župiler lige, ni Antverpenu ne preostaje ništa drugo nego da se sa gostovanja Levenu u poslednjem meču iste runde vrati sa tri boda (20.45).

Blagu rezultatsku krizu dodatno pogoršavaju problemi sa povredama, zbog kojih trener gostiju Frank Verkauteren za duel sa bivšim klubom ne može da računa na šestoricu fudbalera, od kojih su petorica standardni igrači. Pride je i najbolji strelac tima, iskusni Dijumersi Mbokani, pod znakom pitanja.

(3,25) Leven (3,45) Antverpen (2,20)

U gostujućem sastavu je situacija potpuno drugačija, barem što se kadrovske situacije tiče. Osim duže odsutnih Mertensa i Aguemona, svi ostali su na raspolaganju Marku Brisu. Međutim, rezultatski, Leven je takođe u krizi, čak i većoj od današnjeg rivala. Lesterova filijala je u jesenjem delu šampionata važila za jedno od prijatnijih iznenađenja sezone, ali je od ulaska u 2021. godinu osvojila svega 11 od maksimalnih 27 bodova, pa eventualnim porazom večeras rizikuje da ostane bez osme pozicije, poslednje koja vodi u doigravanje za Ligu Evrope.

U prethodnom kolu Leven je ubedljivo poražen od lidera prvenstva, Briža, ali trener Bris ističe kako prošlonedeljni neuspeh nije poremetio njegovu ekipu. Štaviše, zadovoljan je prikazanim protiv plavo-crnih.

"Imali smo dobre trenutke, nastavili smo da se takmičimo, i kao rezultat toga, izašli smo iz utakmice sa dobrim osećajem uprkos teškom porazu", rekao je Bris uoči večerašnjeg meča sa ekipom koju Leven nije dobio na prethodnih sedam utakmica.

BELGIJA 1 - 28. KOLO

Petak

Šarlroa - Genk 1:2 (0:1)

/Golizade 53 - Onuaču 17pen, Todrdsvet 83/

Subota

Serkl Briž - Beveren 2:0 (1:0)

/Lopes 29, Denki 82/

Ostende - Mehelen 2:0 (1:0)

/Gej 27pen, Kapon 86/

Kortrajk - Varegem 1:2 (1:1)

/Palaversa 20 - Bruno 23pen, Čori 65/

Nedelja

Standard - Anderleht 1:3 (0:1)

/Amalah 83 - Amuzu 23, Lorens 71, Dauda 90+4/

Beršot - Muskron 2:2 (0:1)

/Eleke 86, Radić 90+4 - Onana 26, Tabeku 71/

Gent - Klub Briž (odloženo)

Sint Trojden - Epen 0:2 (0:1)

/Babi 41, Prevljak 89/

Ponedeljak

20.45: (3,25) Leven (3,45) Antverpen (2,20)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.