Antonijević: Nije se govorilo o datumu izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2019, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antonijević: Nije se govorilo o datumu izbora

Milan Antonijević iz Fondacije za otvoreno društvo izjavio je danas da se na drugoj rundi međustranačkog dijaloga nije govorilo o datumu održavanja izbora, ali da veruje da će to biti tema narednog okruglog stola u decembru.

Antonijević je za RTS naglasio da informacije koje su se pojavile u medijima da je na sastanku evropskih parlamentaraca sa predstavnicima opozicije dogovoreno nešto što izlazi iz okvira onoga o čemu se priča u Skupštini Srbije ne odgovaraju istini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Sve ono što je dogovoreno na sastanku stavljeno je i u zaključke i u saopštenja koja su izdali evropski parlamentarci, datum se u ovom trenutku ne pominje tako da je to jasan odgovor", rekao je Antonijević. Naglasio je da je lista zadataka prilično velika.

"Malo je neslaganje u viđenju šta je sve sprovedeno u potpunosti, šta delimično, šta uopšte nije ni započeto. Evropski parlament je stao na stanovište da je još mnogo toga potrebno uraditi da bi se prva lista sprovela, nova pitanja se stavljaju na sto da se otkoči ceo proces i da bi ovo izgledalo kao pravi proces koji može dovesti do promene izbornih uslova i staviti znak jednakosti između onih koji žele da učestvuju na izborima", naveo je Antonijević.

On je pojasnio svoje izjave o izborima, navodeći da je govorio o mogućnosti po zakonu i po Ustavu da do 3. maja budu održani izbori.

Upitan da prokomentariše to što se učesnicima dijaloga u Skupštini nije dopalo što su se evropski parlamentarci sastali i s predstavnicima opozicije, kao i pisanje pojedinih medija da su parlamentarci uvažili neke od sugestija stranaka koje ne učestvuju u dijalogu i kada je reč o pomeranju datuma izbora, Antonijević je rekao da ne vidi ništa sporno.

"Vi morate imati potpunu sliku, evropski parlamentarci treba da se vide i sa onima koji ne žele zbog bojkota Skupštine da dođu na sastanak", rekao je Antonijević.

Međutim, naglasio je, informacije koje su se pojavile u javnosti da je tamo dogovoreno nešto što izlazi iz okvira onoga o čemu se priča u Skupštini ne odgovaraju istini.

"Dobro je da se čuje i jedna i druga strana. Sve ono o čemu se govori u izmenama u sastavu REM-a, tri plus jedan, kako je sada dogovoreno, od devet članova četiri će biti zamenjena, kako je na stolu i kako je prihvaćeno sa druge strane i neka druga pitanja kako se otvaraju. Mislim da to nije loše", naveo je Antonijević.

Ocenio je i da je dobro što su osim dva evropska poslanika koja su bila na prethodnom dijalogu, sada tu bili i Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, koji će se baviti Srbijom.

On je rekao da je to dobro, ne da bi se pojačala delegacija, već da bi se na jasniji način govorilo o tome šta je sprovedeno.

"Imali smo pred sobom i tabelu o tome šta je sprovedeno i šta treba da se uradi i neka nova pitanja su stavljena na sto od strane pregovarača, što je dobro, neka od pitanja jesu i prihvaćena, tako da i liči na pregovore. Imate pravila po kojima se ona sprovode", naveo je Antonijević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.