Izvor: MozzartSport.com, 08.Jul.2020, 10:38

Antalija bez najboljeg strelca u Trabzonu, Galata desetkovana i u Alanji

Adis Jahović zbog kartona propušta meč u gradu na obali Crnog mora. Domaćin želi da nastavi trku za krunu sa Bašakšehirom

Lider Bašakšehir ne posustaje. U utorak je slavio u Istanbulu protiv Denizlija sa 2:0, pa Trabzon nema izbora. Ako želi da ostane u igri za titulu Antalija mora da padne. Na papiru domaćin je apsolutni favorit.

Posao Trabzonu će olakšati neigranje najboljeg strelca Antalije, makedonskog internacionalca Adisa Jahovića. On pauzira >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zbog žutih kartona. Iskusni napadač je postigao 15 golova i nalazi se na deobi trećeg mesta sa Vedatom Murićijem iz Fenerbahčeom, a šest manje od prvog strelca Superlige Turske, Aleksandra Serlota iz Trabzona.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Osim Jahovića, Bahadir Osturk ne može da igra za goste zbog problema s leđima. Kod domaćina zbog žutih kartona neće igrati Manuel da Kosta, a u tim se posle suspenzije vraća Pereira. Trabzon raduje i oporavak nigerijskog napadača Entonija Nvakemea. On je dve nedelje bio van trenažnog procesa, ali je proteklog vikenda ušao u finišu meča protiv Galatasaraja. Turski mediji ne najavljuju ga u startnoj postavi, ali bi opet mogao da dobije šansu sa klupe za rezerve.

U prvom delu sezone, Trabzon je slavio na Mediteranu sa 3:1. Od poslednjih šest utakmica ovih rivala, Antalija ima samo bod. Na pet od šest prethodnih duela dolazilo je 3+.

Galatasaraj je u agoniji. Nije pobedio na šest poslednjih utakmica. Četa Fatiha Terima plaća ceh brojnim povredama. Prošle nedelje šestorica startera nisu igrala u derbiju sa Trabzonom u Istanbulu (1:3).

Pored povređenih Radamela Falkaa, golmana Fernanda Muslere i Florina Andonea, Adem Bijik je kažnjen sa dve utakmice neigranja zbog crvenog kartona protiv Trabzona proteklog vikenda. Klub je napustio posle isteka pozajmice i Nigerijac Henri Onejkuru. On se vratio u Monako. Šampion je i dalje u igri za mesto koje vodi u Ligu šampiona, ali i Alanja ima evropske ambicije. Domaćin ima samo četiri boda manje od Galate i ima ulogu blagog favorita zbog očajne kadrovske situacije u redovima gostujećeg tima.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Alanja ima sjajnog napadača Papisa Dembu Sisea. On je postigao 20 golova u šampionatu, jedan manje od prvog strelca lige, Aleksandera Serlota iz Trabzona. U prvom delu sezone, Galatasaraj je na Turk Telekom areni slavila sa 3:1, ali je Alanja bila bolja u Kupu. Na svom terenu je pobedila istanbulske crveno-žute sa 2:0.

Alanja u poslednjim utakmicama igra sa dosta golova. Na četiri prethodna meča, od toga tri u šampionatu, došlo je 4+.

TURSKA 1 - 31. KOLO

Utorak

Genčerbirligi - Fenerbahče 1:1 (0:0)

/Stanču 60 - Belezoglu 81/

Bašakšehir - Denizli 2:0 (0:0

/Kriveli 65, Višća 78penal/

Sreda

17.30: (1,85) Sivas (3,50) Malatija (4,40)

17.30: (1,27) Trabzon (6,00) Antalija (10,00)

20.00: (2,20) Alanja (3,34) Galatasaraj (3,30)

20.00: (2,45) Gectepe (3,25) Ankaragudžu (2,95)

Četvrtak

17.30: (2,55) Rize (3,30) Konja (2,75)

20.00: (1,65) Bešiktaš (4,00) Kasimpaša (5,10)

20.00: (2,60) Gazijantep (3,20) Konja (2,80)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.