Anri: Najteža odluka u životu

Izvor: B92, 23.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anri: "Najteža odluka u životu"



Francuski fudbaler Tijeri Anri rekao je da mu je odluka da napusti Arsenal i pređe u Barselonu bila najteža u životu. U poruci upućenoj navijačima, koju je Arsenal večeras objavio, 29-godišnji napadač pokušao je da uveri navijače da njegov odlazak ne znači kraj zlatne ere kluba i poručio im da će uskoro pronaći nove junake.

"Ovdašnja ekipa se razvija i poseduje zapanjujući talenat. Mislim zaista da je sada pravo vreme da zasijaju Robin van Persi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Emanuel Adebajor i Nikolas Bendtner, koji se vraća iz Birmingema. Nadam se da će uspeti", rekao je Anri.

"Čim shvatite da to mogu, zaboravićete na mene, tako je to. Kada je Patrik (Vijera) otišao svi su bili potreseni, uključujući i mene, a onda se pojavio neki mali momak zvani Sesk Fabregas. Iako se nisam slagao sa tim, svi su govorili 'kome treba Vijera?'", rekao je on.

"Današnji dan je jako tužan za mene. Šta god ljudi pričali ili čitali ili videli, ovo je tužan dan. Klub je u mom srcu i tu će ostati zauvek", dodao je Anri.

Francuski reprezentativac je procvetao u Arsenalu, u kome ga je trener Arsen Venger pretvorio u jednog od najboljih napadača u Evropi.

Vengerova budućnost u Arsenalu je, medjutim, pod znakom pitanja od kada je klub napustio direktor Dejvid Dajn, trenerov bliski prijatelj.

"Odlazak Dajna unespokojio je tim i šefa (trenera). Naročito od kada se nije obavezao na dalju vernost klubu. Rekao je da će poštovati ugovor, ali nisam bio siguran da li će ostati. Trebalo je neko da me uveri, ali pošto nije, odlučio sam da odem", naveo je Anri.

Arsenal je ranije danas objavio da se dogovorio sa Barselonom oko transfera, čija se vrednost procenjuje na 24 miliona evra. Očekuje se da će sporazum zvanično biti zarvšen u ponedeljak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.