Anonimusi oborili sajt Formule 1

Izvor: B92, 20.Apr.2012, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anonimusi oborili sajt Formule 1

Grupa hakera Anonimusi' više puta u toku dana oborila je zvanični sajt Formule 1, a kao razlog navela je održavanje ovonedeljne Velike nagrade Bahreina.

U saopštenju 'Anonimusa', koji napadaju brojne sajtove širom sveta iz različitih razloga, kaže se da će isto činiti i tokom vikenda.

"Svesni smo neverovatnog kršenja ljudskih prava od strane režima u Bahreinu. Videli smo kako tiranska Vlada u toj zemlji bukvalno ubija svoje ljude", kaže se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Zbog toga smo odlučili da ’Operacija Bahrein’ bude upućena protiv sramne Velike nagrade Bahreina Formule 1. Počevši od petka i tokom celog trajanja vikenda, sajt Formule 1 ćemo pretvoriti u običan krater na internetul. Takođe ćemo vam prekinuti telefonske veze, mejlove napuniti porukama i uništiti sve što ima veze. Upozoreni ste na vreme", dodaje se u poruci ’Anonimusa’.

Prošlogodišnja trka za Veliku nagradu Bahreina otkazana je zbog nemira u toj zemlji, a iako je situacija trenutno daleko od mirne, trka Formule 1 će biti održana prema planu ovog vikenda. Proteklih nedelja održani su brojni protesti u Bahreinu protiv Formule 1, čak su prethodnih dana napadnuti članovi Fors Indije i Zaubera, ali su Berni Eklston i krunisani princ Bahreina rekli da otkazivanje trke ne dolazi u obzir.

Više o trci za Veliku nagradu Bahreina možete da pročitate u našoj rubrici ’Teme’.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.