Anonimni Japanac izbacio nespremnog Đokovića

Izvor: N1 televizija, 12.Mar.2018, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anonimni Japanac izbacio nespremnog Đokovića

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković neuspešno se vratio na teren posle skoro dvomesečne pauze zbog povrede lakta.

Nekada prvi igrač sveta je u 2. kolu Mastersa u Indijan Velsu poražen od kvalifikanta, Japanca Taroa Danijela sa 2:1, po setovima 6:7 (3), 6:4, 6:1 za dva i po časa igre.

Đoković je poslednji meč odigrao 22. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << januara protiv Korejca Hjeon Čunga u osmini finala Australijan Opena, a u međuvremenu je imao lakši hirurški zahvat kako bi što pre rešio problem i vratio se na teren.

Ukoliko pobedi Danijela, Novak će se u 3. kolu sastati sa laki luzerom Rubenom Bemelmansom koji je uskočio u glavni žreb posle povlačenja Keija Nišikorija ili leonardom Majerom.

Kei Nishikori has withdrawn due to illness and is replaced by lucky loser Ruben Bemelmans.

We wish Kei a quick recovery! #BNPPO18pic.twitter.com/vemKgVpr2Q

Srbin je pet puta osvajao titulu na prvom Mastersu u sezoni, poslednji put 2016.

Trofej u kalifornijskoj pustinji brani Švajcarac Rodžer Federer.

Meč pratite uživo na SK2 i portalu Sport kluba.

Tok meča

Đoković je odlično počeo duel sa kvalifikantom iz Japana i bez izgubljenog poena osvoji je prvi gem na svoj servis.

Japanac, 109. teniser na ATP listi, je izjednačio, ali je Novak u sledećem ponovo bio perfektan i bez izgubljenog poena je poveo je sa 2:1.

Welcome back to Indian Wells @DjokerNole!

The 5x champ playing just his second tournament of the year... Tune in at https://t.co/3vvQfoJmv9#BNPPO18pic.twitter.com/fcXRPefApP

Đoković je u četvrtom gemu oduzeo servis protivniku bez izgubljenog poena - 3:1.

Danijel je u sledećem gemu uspeo da osvoji dva poena na Đokovićev servis, a u igri srpskoj igrača vidljivo je da uživa i da se uželeo tenisa. Japanac je prekinuo seriju Srbina i smanjio na 4:2.

Još jedan gem Novak je dobio ekspresno, bez izgubljenog poena - 5:2. U sledećem gemu Srbi je imao prvu set loptu, ali je nije iskoristio.

Japanac je bio sve bolji kako je meč odmicao, a u devetom gemu je osvojio tri poena na servis rivala, jedan više nego ukupno do tada, tako da je Srbin morao da spasava brejk lopte. Jednu je spasao, drugu nije za 5:4.

Danijel je osvojio i treći gem u nizu za potpuni povratak - 5:5.

Posle kriznog perioda Đoković je gem osvojio bez izgubljenog poena za 6:5. Japanac je ponovo izjednačio (6:6) i prvi set će biti odlučen u taj brejku.

Dvadesetpetogodišnji Danijel je u taj brejku poveo sa 4:1, uz dva mini brejka, ali je potom dva puta pogrešio i vratio Novaka u igru (4:3). Međutim, Đoković je ponovo preustio poene rivalu - 6:3, a Japanac je iskoristio prvu set loptu.

Taro Dan-gerous.

Daniel, a qualifier ranked No. 109, has snatched the first set from Novak Djokovic 7-6(3) in 61 minutes after fighting off a set point earlier.

Upset watch activated! #BNPPO18pic.twitter.com/XDjUGMXavF

Prvi set je trajao 61 minut.

Danijel je pun samopouzdanja i osvojio je prvi gem u drugom setu - 1:0. Uspeo je Đoković, u čijoj igri su evedentni problemi, da osvoji gem i izjednači na 1:1.

Novak je u trećem gemu drugog seta imao brejk loptu, ali je nije iskoristio i Japanac je poveo sa 2:1.

Muči se Đoković, ali drži korak sa Japancem - 2:2. U sledeća dva gema oba igrača su bila sigurna na svoj servis, a kod rezultata 3:3 Novak je imao četvrtu brejk loptu u meču, ali je nije iskoristio. Bekend je veliki problem za Srbina.

Konačno, brejk Đokovića za 4:3 u drugom setu.

Novak je odlilan bio i u sledećem gemu na svoj servis i došao je na korak do izjednačenja - 5:3. Smanjio je Japanac na 5:4, ali je Đoković posle velike borbe uspeo da iskoristi treću set loptu i izjednači na 1:1.

Drugi set je trajao 51 minut.

Determined Djokovic

The five-time champ serves out the 2nd set 6-4, sending his 2R clash with Taro Daniel to a decider. Predictions?#BNPPO18pic.twitter.com/zgFIqkEUHj

 Đoković u prvom gemu odlučujućeg seta nije iskoristio dve brejk lopte, a nezadovoljstvo je izrazio tako što je reketom udario od teren.

Novak je u maratonskom sledećem gemu spasio četiri brejk lopte - 2:1.

Taro Danijel je sa "nulom" napravio brejk i poveo sa 3:1. Srbinu ponestaje snage i svežine.

Japanac je potvrdio brejk i vodi sa 4:1, a potom još jednom oduzeo servis Đokoviću (5:1) koji se nekoliko puta i zakašljao na terenu u Indijan Velsu.

Japanac servira za najveću pobedu u karijeri.

Danijel je posle dva i po časa pobedio Đokovića - 6:1 u trećem setu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Čeka ga još dosta posla - Novak eliminisan na startu Indijan Velsa

Izvor: Sportske.net, 12.Mar.2018

Najboljeg srpskog tenisera videli smo u akciji posle gotovo dva meseca pauze ali je duel sa Tareom Danijelom pokazao da Noleta čeka još dosta posla pre nego ponovo zaigra na visokom nivou...Srbija je konačno dočekala Novakov povratak na teren ali se naš najbolji teniser nije proslavio u prvom takmičarskom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.