Izvor: MozzartSport.com, 21.Jun.2020, 20:58

Andrija Živković se vratio, Benfika ga treba sad kad je frka

Srbin blizu debija u ovoj sezoni

Nastavak sezone u portugalskoj Primeiri posle pauze zbog korona virusa je poptuno šizofren. Glavni rivali za titulu Porto i Benfike ne mogu da se prepoznaju i ne zna se ko je neubedljiviji.

Porto ima pobedu, remi i poraz, a Benfika pobedu i dva remija otkako se sezona nastavila. S obzirom da u tom periodu nisu igrali derbije, niti su im rivali bili Sporting ili Braga, jasno je da se nešto čudno dešava sa portugalskim velikanima. Njihovi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kiksevi protiv ‘manjih’ rivala su bili prava retkost i zato je veliko iznenađenje što ovako prosipaju bodove u finišu sezone kada svaki kiks može da bude fatalan. Navijači su teško podneli te rezultate, a Benfikini huligani su čak napali sopstvenu ekipu kamenicama.

Očigledno je da je pritisak veliki jer je atmosfera između dva kluba baš zatrovana prethodnih godina, a u Benfiki se spremaju da iskoriste sva raspoloživa fudbalska oružja kako bi prvi prošli kroz vilj u narednih sedam kola. Trener Bruno Laž je svestan da mu ekipa ne igra dobro i da ga skoro sigurno čeka otkaz ako ne osvoji titulu, pa je rešio da do kraja sezone u pomoć pozove i Andriju Živkovića koji je u dosadašnjem delu sezone praktično bio sklonjen iz ekipe.

Za ceo dosadašnji deo sezone, Živković je odigrao samo 60 minuta u meču Liga kupa protiv Kovilje, a mesto u timu je izgubio jer nije pristajao na transfer i jer je jedan od igrača sa najvećim ugovorom u ekipi. Benfika je htela letos i zimus da ga proda ili pozajmi, ali je Srbin želeo da ostane u ekipi i bori se za mesto u timu. Kada su rezultati krenuli niz brdo i kada je voda treneru Lažu došla do grla, setio se Živkovića.

U prošlom meču protiv Rio Avea je prvi put ove sezone u prvenstvenom meču bio na klupi i u 86. minutu ga je Laž pripremio za ulazak na teren, ali je promenio odluku jer je u istom minutu Benfika postigla pobedonosni gol. Trener se potom odlučio za drugačiji plan.

“Rekao sam i ranije da računam na sve igrače, pa tako i na Živkovića. Videli ste da samželeo da ga uvedem jer nam je bio potreban igrač takvog profila da se ubacuje između linija”, objašnjavao je kasnije Laž prvobitnu ideju.

Portugalski mediji sada očekuju Živkovića na terenu u nekoj od narednih utakmica u kojima će se lomiti pitanje prvaka jer je igrača takvog profila očigledno potreban Lažu s obzirom na neubedljivu igru Benfike od pauze.

Srpski ofanzivac se nalazi na spisku pozvanih igrača za naredni prvenstveni meč protiv Santa Klare u kojem Benfika ne sme ni da pomsili na novi kiks. Biće to prilika da Andrija Živković konačno debituje u portugalskom prvenstvu ove sezone. Strpljenje se na kraju isplatilo.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.