Izvor: MozzartSport.com, 26.Avg.2020, 20:22

Andrija Živković je slobodan igrač!

Srbin raskinuo ugovor sa Benfikom

Raskid posle četiri godine! Nesrećna ljubav između Benfike i Andrije Živkovića, koja je trajala od leta 2016. godine, a kojom niko na kraju nije bio zadovoljan, danas je završena.

Kako piše Abola, Živković je u toku raskinuo ugovor sa lisabonskim Orlovima, za koje je, po papiru, bio vezan do leta naredne godine. Ali, dugo već je Benfika gledala kako da izađe iz tog čvrstog zagrljaja, u kojem je srpskom fudbaleru >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << svake godine plata bila sve veća, a na terenu je provodio sve manje minuta.

Bilo je tokom poslednjih godinu i po dana nekoliko opcija da Živković ode iz Benfike, ali on ih je sve odbijao. Javljali su Grci, Francuzi, pominjali se i Englezi, a na kraju je Andrija ostajao u Lisabonu, da trenira i čeka. I sabira novce svakog meseca.

Prošlog leta je bila prava ofanziva u Portugaliji na Živkovića, da je vreme da ode, ali on je sve to strpljivo sačekao da prođe, ostao u klubu i čak dočekao u poslednjih dva meseca, kada je Orlovima gorelo pod nogama i kada su gubili titulu, da se ponovo nađe na terenu.

Danas je ugovor raskinut i Živković je sada slobodan igrač. Može da skuplja ponude, mada je pitanje koliko će ih biti za fudbalera koji u poslednje dve sezone nije skupio mnogo mečeva na zelenom polju.

U toku se čak pojavila transfer lista Benfike, na kojoj je Ljubomir Fejsa, a nije bilo Andrije Živkovića, ali koji sat kasnije se pokazalo zbog čega.

Obrigado, Zivkovic!#EPluribusUnum pic.twitter.com/RylkbwspOG

Neko bi čak rekao da je karma stigla Benfiku, koja je izgirala Partizan i u leto 2016. dovela jednog, u to doba, najtalentovanijih igrača Evrope za nula evra. Štaviše, crno-beli su zbog katastrofalno sročenog ugovora sa investicionim fondom Pinija Zahavija, morao i da plati što je Živković otišao za nula evra u Benfiku.

Na kraju balade ni Portugalci nisu ništa zaradili.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.