Andrija Živković je bolji od Lazara Markovića!

Izvor: MozzartSport.com, 12.Okt.2016, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andrija Živković je bolji od Lazara Markovića!

Vladimir Vermezović dao iskrenu ocenu

Tokom poslednjih nekoliko godina Portugalija se pokazala kao raj za srpske fudbalere, kao sredina u kojoj mogu da steknu potrebno iskustvo za eventualni odlazak u najjače evropske lige. 

Nemanja Matić, Ljubomir Fejsa, Filip Đuričić, Miralem Sulejmani, Lazar Marković, Stefan Mitrović, Nikola Stojiljković, sada i Andrija Živković, Luka Jović, Ivan Šaponjić... Međutim, sada je portugalskim medijima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << posebno zanimljiv nekadašnji Partizanov duo iz redova dva ljuta lisabonska takmaca, Marković - Živković, oko čijih kvaliteta se sve češće vode sporovi na krajnjem zapadu evropskog kontinenta.

Ova priča je još više dobila na značaju onog trenutka kada je donedavni krilni napadač Parnog valjka debitovao za Benfiku protiv Feirensea, zbog čega se povelo pitanje - ko je bolji?

Zbog toga novinari portugalskog lista O Žogo kontaktirali su Vladimira Vermezovića, čoveka koji je u svojoj trenerskoj karijeri radio s obe mlade nade. Markoviću je trasirao put koji ga je kasnije odveo u Benfiku, gde se srpski reprezentativac dobrim partijama preporučio kasnije Liverpulu, dok je Živkovića u prvi tim uveo kroz zimske pripreme 2012. godine, zajedno sa Danilom Pantićem i Markom Živkovićem.

Mada popularni Čika Crni ceni kvalitete obojice igrača, on je u jednom iskrenom razgovoru otkrio da je po njemu Živković bolji i u napadu konkretniji igrač od Markovića. A evo i zašto.

"Obojica igraju na identičnim pozicijama na terenu. Lazar Marković je više direktan, napada protivnički gol brže, ali Živković je mnogo opasniji s loptom i postiže više golova. Napada rivala licem u lice i ide kroz njih bez straha", kaže Vermezović i nastavio:

"Imate utakmice koje se dobijaju u 90. minutu, a Živković je upravo igrač koji može da reši meč u poslednjem minutu. A takvih je malo. Živković ima savršene dijagonale, voli da eksploatiše unutrašnje linije protivničkog prostora, šutira s obe noge, stvara šanse saigračima".

(FOTO: Action Images, Printscreen)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.